– Vi har gjort mye, men mye gjenstår, sier Oslos byrådsleder Raymond Johansen om eldreomsorgen i hovedstaden.

Raymond Johansen om eldreomsorgen i Oslo: – Det er hjerteskjærende

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier at eldreomsorgen i Oslo er blitt bedre de siste årene, men innrømmer at det fortsatt er store utfordringer.

Publisert

– Det er hjerteskjærende å se den omsorgen en del eldre har vært utsatt for. Sånn skal vi ikke ha det, sier Raymond Johansen til Politisk kvarter på NRK.

De siste ukene har flere medier satt søkelyset på eldreomsorgen i Oslo. Byrådslederen innrømmer at eldreomsorgen i Oslo har utfordringer, men står fast på at den har blitt bedre gjennom de sju årene han har vært byrådsleder.

– Vi overtok ikke akkurat en eldreomsorg det skinte av. Vi så gjennom pandemien at Oslos eldreomsorg leverte fantastisk. Så betyr ikke det at eldreomsorgen ikke har store utfordringer, sier han.

Stiller seg bak Robert Steen

På grunn av forholdene som har vært avdekket på flere helsehus i hovedstaden, vurderer nå flere partier mistillit mot helsebyråd Robert Steen (Ap). Blant disse er Venstre, Høyre og Folkets parti (FP).

Johansen synes det er pussig at partier varsler mistillit før en høring.

– Robert Steen har stått fantastisk i det, også gjennom pandemien. Men så betyr ikke det at det ikke er utfordringer i eldreomsorgen. Vi har gjort mye, men mye gjenstår, sier han.

Powered by Labrador CMS