Petter Stordalen
– Tenk stort, oppfordrer Petter Stordalen. News Øresund - Jenny Andersson

Petter Stordalen: – Jeg er imot biler i sentrum

– Handelsstanden mener det er undergang hver gang du tar bort fire parkeringsplasser eller lager en gågate, men de tar helt feil.

– En ting er krystallklart når det kommer til biler og byer – jeg er imot biler i sentrum! Jeg fatter ikke hvorfor det skal være en jævlig komplisert diskusjon, om hvor alle bilene hører hjemme, de hører i hvert fall ikke hjemme der, sa Petter Stordalen under konferansen Oslo Urban Arena i går, melder Estate nyheter.

Oslo Urban Arena er en arena for kunnskapsdeling om eiendoms-, by- og næringsutvikling i Oslo-regionen.

Ingen ønsker biler på Karl Johan

– Hvem av dere vil ha bilene tilbake på Karl Johan, spør han, og svarer: «Ikke veldig mange.»

– Handelsstanden mener det er undergang hver gang du tar bort fire parkeringsplasser, eller lager en gågate, men de tar helt feil. Vi må selvfølgelig få på plass trafikkløsninger og kollektivtransport som kan ta seg av logistikken, men det er ikke veldig vanskelig. Byer er stort sett begrenset til mindre geografiske områder, og et bilfritt miljø er bra for hoteller, handel og for alle i byen, mener Stordalen, ifølge Estate Nyheter.

– Barcode var ikke særlig imponerende

– Det er ikke sånn som du tror, at de fleste tenker for stort, de fleste tenker for smått, de tenker kun på det de holder på med, uten å tenke hva det betyr for området rundt. Da jeg så Barcode for første gang, syntes jeg ikke at det var så imponerende i forhold til de som er etablert der, og det var kaldt. Det blir bedre, men de glemte at førsteetasjene og områdene rundt er viktige. Det er ikke nok å ha endeløse greier med fontener og sånt, det må være masse folk der, det er folk som er viktig og skaper et pulserende liv. Derfor elsker jeg det som har skjedd på Aker Brygge og Tjuvholmen, sier han.

Tenk stort

Stordalen mener at eiendomsutviklerne er som må skape fremtidens møteplasser og at dagens byer vil se helt annerledes ut i tiden som kommer, ifølge Estate nyheter.

– Det kommer til å bo flere mennesker i byene, det kommer til å være en annen måte å bruke dem på. Ikke tenk kun at dere bygger ett nytt bygg, dere skal også gjøre noe for byen. Mange av utviklerne har vært flinke til å gi tilbake. Glem aldri at vi skal leve i byene, byene er for dere, for menneskene. Tenk stort, oppfordrer Petter Stordalen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer