Det er store togproblemer i Sør-Norge torsdag. Her ser vi et tog på vei sørover inn i Blixtunnelen på Oslo S i mars.
Det er store togproblemer i Sør-Norge torsdag. Her ser vi et tog på vei sørover inn i Blixtunnelen på Oslo S i mars.

Problemer for togene mellom Oslo S og Ski er rettet – fortsatt problemer andre steder

Problemer i Blixtunnelen mellom Oslo og ski torsdag morgen er rettet. Men det er fortsatt problemer på Vestfoldbanen, Sørlandsbanen og Dovrebanen.

Publisert

Problemer med kjøreledningen i Blixtunnelen mellom Oslo S og Ski og problemer med en sporveksel ved Ski stasjon, førte til forsinkelser for de reisende torsdag morgen.

Bane Nor melder i 8.45-tiden at begge feilene er rettet, men at reisende fortsatt må regne med forsinkelser.

Signalfeil på Vestfoldbanen

Det er fremdeles problemer på andre togstrekninger tidlig torsdag. Reisende på Vestfoldbanen må regne med både forsinkelser og innstillinger på grunn av en signalfeil mellom Sande og Holmestrand.

– Der driver vi med feilsøking. Strømmen vi tar fra området rundt, forsvant i 3-tiden i natt, sier pressevakt Dag Svinsås i Bane Nor til NTB.

Vy skriver på sine nettsider at feilen fører til at de kjører med redusert hastighet mellom Holmestrand og Drammen.

Bane Nor kommer med en ny oppdatering klokka 10.

Feil på Dovrebanen og Sørlandsbanen

Vy skriver også på sine nettsider at togene torsdag kjører med redusert hastighet på Dovrebanen mellom Lillehammer og Moelv på grunn av feil på sporet. Reisende må regne med forsinkelser.

– Det er observert noe som kan ligne på masseutglidning på strekningen. Derfor kjører togene med halv hastighet på strekningen, og banevakta er på vei dit for å sjekke, sier Svinsås.

Vy melder torsdag formiddag også at togene kjører med redusert hastighet ved Rånåsfoss på Kongsvingerbanen på grunn av en jordfeil.

Det oppsto også problemer på Sørlandsbanen mellom Gyland og Sira onsdag formiddag, men klokken 8.19 torsdag morgen opplyser Bane Nor at signalfeilen er rettet. Rett etter at feilen ble rettet, melder imidlertid Bane Nor om at det er nye forsinkelser og innstillinger på Sørlandsbanen på grunn av en signalfeil mellom Vennesla og Nelaug.

Powered by Labrador CMS