Tirsdag bekreftet politiadvokat Børge Enoksen at den eldste av brødrene som er siktet for drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan var pågrepet. Nå er 36-åringen fengslet i fire uker. Foto: Javad Parsa / NTB
Tirsdag bekreftet politiadvokat Børge Enoksen at den eldste av brødrene som er siktet for drapet på 20 år gamle Hamse Hashi Adan var pågrepet. Nå er 36-åringen fengslet i fire uker. Foto: Javad Parsa / NTB

Mortensrud-saken: Drapssiktet 36-åring fengslet i fire uker

Den 36 år gamle mannen som er siktet for å ha drept Hamse Hashi Adan ved Lofsrud skole fengsles i fire uker. Han erkjenner ikke straffskyld.

Publisert

Politiets begjæring om varetekt ble behandlet i kontorforretning – altså uten at det avholdes rettsmøte – onsdag ettermiddag.

Der fikk politiet medhold i å fengsle 36-åringe Valon Avdyli i fire uker med brev og besøksforbud, samt full isolasjon de første to ukene.

Hamse Hashi Adan døde av skadene etter å ha blitt skutt på Mortensrud i Oslo 7. oktober 2021. To dager etter reiste brødrene Valon og Visar Avdyli (33) fra Norge til Pristina i Kosovo. De ble i ettertid siktet for drap eller medvirkning til drapet på Adan.

Den eldste av brødrene kom tirsdag til Norge etter å ha sittet fengslet i Tyrkia for ulovlig opphold i landet.

Begjærer seg løslatt

– Min klient begjærer seg løslatt, men samtykker til at spørsmålet blir behandlet i kontorforretning, understreker Valon Avdylis forsvarer, advokat Svein Holden.

Valon Avdyli, som tidligere er domfelt for deltakelse i IS, er så langt ikke avhørt. Han vil «bli tilbudt muligheten til å forklare seg i saken» i løpet av de neste dagene, opplyser Oslo-politiet.

Ber lillebror melde seg

– Valon Avdylis lillebror Visar Avdyli er fortsatt etterlyst i saken. Politiet oppfordrer ham til å melde seg for politiet, sa politiadvokat Børge Enoksen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse mandag om pågripelsen.

Brødrene er i tillegg siktet for drapsforsøk på personene som sto i nærheten av Adan da skuddene falt. De er også siktet for anskaffelse av våpen og benyttelse av disse på offentlig sted.

Visar Avdylis forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, ønsker ikke å kommentere saken overfor NTB.

Powered by Labrador CMS