Politiet på vei inn i boligen på Hellerud der Marianne Hansen ble funnet drept tidligere denne måneden.
Politiet på vei inn i boligen på Hellerud der Marianne Hansen ble funnet drept tidligere denne måneden.

Marianne Hansen (25) er navnet på kvinnen som ble drept på Hellerud i juni

Det var 25 år gamle Marianne Hansen som ble drept i leiligheten hun bodde i på Hellerud natt til tirsdag 8.juni i år, opplyser politiet. Hun og den siktede mannen hadde et forhold.

Publisert

Hansen, født, 25.04.1996, var opprinnelig fra Bamble kommune i Vestfold og Telemark fylke, men bodde og arbeidet i Oslo.

Hun ble kjent med siktede i saken i forbindelse med jobb og de hadde en kortvarig relasjon i ukene forut for knivdrapet.

Siktede, en rumensk statsborger med lovlig opphold som har bodd her i flere år, vil bli begjært fengslet videre frem til saken er rettskraftig.

Les også: Den Hellerud-siktede (29) erkjenner straffeskyld og er tilregnelig

Kræsjet med varebil

Den siktede ble pågrepet etter at han hadde kjørt mot kjøreretningen på E6, og kollidert med en møtende varebil ved Morskogen i Eidsvoll morgenen etter drapet. Han ble også siktet for drapsforsøk på de to som satt i bilen han kolliderte med.

Dette erkjenner han derimot ikke straffskyld for, men har forklart at intensjonen med kollisjonen var å ta sitt eget liv, og ikke å drepe ekteparet i den møtende bilen.

Tilregnelig

Den primærpsykiatriske undersøkelsen av siktede konkluderer med at siktede var tilregnelig på handlingstidspunktet, og politiet kommer derfor ikke til å foreslå en full rettspsykiatrisk undersøkelse av ham på nåværende tidspunkt.

I en pressemelding skriver politiet at de har som mål å avslutte etterforskningen i løpet av sensommeren. Det er sannsynlig at saken vil kunne komme opp for retten før jul.

Powered by Labrador CMS