29-åringen ønsket å frontkollidere med motgående kjøretøy.
29-åringen ønsket å frontkollidere med motgående kjøretøy.

Politiet: Den Hellerud-siktede (29) erkjenner straffeskyld og er tilregnelig

Politiet mener det ikke er noe som tyder på at spørsmålet om tilregnelighet vil bli noen problemstilling i straffesaken etter Hellerud-drapet.

Publisert

Den siktede 29-åringen som torsdag ble avhørt om drapet på den 25 år gamle kvinnen på Hellerud tirsdag, har erkjent straffskyld for drap.

Han erkjente imidlertid ikke straffskyld etter siktelsen om drapsforsøk på to personer da han frontkolliderte på E6. Mannen har forklart at hans intensjon med kollisjonen var å ta sitt eget liv.

Ikke utilregnelig

Politiet hadde fredag ikke fått noen konklusjon på den primærpsykiatriske undersøkelse av mannen, men skriver i en pressemelding at det så langt ikke er noe som tyder på at spørsmålet om tilregnelighet vil bli en problemstilling i saken.

Mannens forsvarer, advokat Cathrine Grøndahl, uttalte allerede onsdag avkreftende på om det kan reises tvil om mannens mentale tilstand og strafferettslige tilregnelighet.

– Han har forklart seg detaljert og utfyllende om hva han har gjort, uttalte Grøndahl til NTB.

God oversikt

Politiadvokat Børge Enoksen sier til NTB at politiet har begynt å få god oversikt over saken selv om det gjenstår flere vitneavhør. Han vil ikke si noe nærmere om hvilken relasjon det var mellom den drapssiktede og offeret.

– Av hensyn til de etterlatte har vi i overensstemmelse med bistandsadvokaten blitt enige om å holde tilbake opplysninger om den dreptes identitet, sier Enoksen.

Den siktede er rumensk statsborger, men har arbeidstillatelse og hatt lovlig opphold i Norge i flere år.

Powered by Labrador CMS