Oppgradringer av Hoffsveien gjør at den må stenges i helgen.
Oppgradringer av Hoffsveien gjør at den må stenges i helgen.

Hoffsveien på Smestad stenges for gjennomkjøring i helgen

Oppgraderinger av Hoffsveien fører til endringer i trafikkbildet når veien må stenges for gjennomkjøring i helgen. Samtidig åpnes bommen i Konventveien for å bedre fremkommeligheten i området. — Arbeidene planlegges med tanke på å unngå støy på natten, men dessverre er det ikke mulig å unngå dette helt.

Publisert

Det blir også parkeringsforbud i Konventveien i helgen.

Årsaken til endringene er at det skal skiftes ut masser på strekningen mellom Hoffsveien 47/49 og Hoffsveien 60.

Det er funnet bløt leire i dette området og massene må derfor skiftes ut med lettere masser slik at det ikke blir fare for masseutglidninger.

Stenges når det er minst trafikk

Entreprenøren og Bymiljøetaten har vurdert om en veifil kan holdes åpen mens arbeidene pågår, men har konkludert med at det av sikkerhetsmessige grunner ikke er mulig og at veien må derfor stenges. For å påvirke trafikken minst mulig gjøres arbeidene i helgen når det er minst trafikk.

— Arbeidene vil pågå fra kl. 20.30 fredag 25. november frem til mandag 28. november kl. 07.00. Asfaltering vil foregå på mandag 28. november, men veien vil da være åpen for gjennomkjøring med minst en fil, sier prosjektleder i Bymiljøetaten, Christine Mossum.

For å kunne åpne trafikken igjen etter helgen er det nødvendig å jobbe døgnkontinuerlig.

— Arbeidene planlegges med tanke på å unngå støy på natten, men dessverre er det ikke mulig å unngå dette helt. Arbeidsoperasjonene som skal utføres er ikke blant de mest støyende, men noe støy kan forekomme for naboene i området rundt Hoffsveien 47/49-Hoffsveien 60, sier Mossum.

Konventveien åpnes

For å sikre best mulig fremkommelighet denne helgen har Bymiljøetaten besluttet å åpne bommen i Konventveien fra fredag kveld og stenge den igjen på mandag.

Trolig stenges bommen på mandag morgen, men dersom arbeidene mot formodning skulle ta lenger tid kan bommen holdes åpen utover dagen.

— Siden Konventveien er en relativt smal vei, og fordi det kan bli mer trafikk i veien denne helgen, er det nødvendig med parkeringsforbud. Dette gjelder fra begge sider av veien mellom Monolitveien til Engebrets vei fra fredag kveld 25. november til mandag 28. november, forklarer Mossum og avslutter med en oppfordring;

— Vi ber alle som har parkert langs veien om å fjerne bilen før helgen for å bidra til at fremkommeligheten i veien blir best mulig.

Du kan lese mer om prosjektet i Hoffsveien på kommunens nettside.

Powered by Labrador CMS