Lekeplassen i Stasjonsalmenningen sør i Operagata er tegnet av landskapsarkitektene i SLA Architects, et dansk kontor med en stor, norsk avdeling i Hausmannsgate.

Fire ikke-kommersielle møteplasser blant de nominerte til Oslo bys arkitekturpris

14 arkitekturprosjekter er nominerte til hovedstadens arkitekturpris. Sjef for prisen, Tanja Lie, mener kvaliteten på de nominerte aldri har vært høyere.

Publisert

Tanja Lie og resten av Rådet for byarkitektur har vært på befaring i de 14 bygningene og anleggene i begynnelsen av august.

Lie mener det er stor variasjon i år.

— Det er avanserte ombruksprosjekter som gir liv til byens gamle praktbygg og rivningstruede industribygg, boligprosjekter som videreutvikler byrom, tydelige signalbygg, innovative fasader og grønne gater og plassrom som både er vakre, uformelle og brukbare for alle, sier hun til kommunens eget byutviklingsmagasin, Byplan Oslo.

— Kanskje har aldri kvaliteten på de nominerte vært høyere enn i år, sier Lie til magasinet.

Se flere bilder, les lista over nominerte og les intervjuet med rådsleder Tanja Lie i Byplan Oslo.

Fire ikke-kommersielle møteplasser konkurrerer

I tillegg til boligprosjekter, offentlige bygg og eneboliger, er det mange nominerte byrom som alle kan oppholde seg i, uten å betale for kaffe eller inngangsbillett:

  • Stasjonsalmenningen sør i Operagata er en lekeplass som er tegnet av landskapsarkitektene i SLA Architects, et dansk kontor med en stor, norsk avdeling i Hausmannsgate.
  • Dronning Eufemias gate, gateløpet med fortau, benker, trær, overganger og byrom fra Bispegata til Oslo S i bydel sentrum og Gamle Oslo er prosjektert av Dronninga landskap.
  • Deichmanske bibliotek i bydel sentrum er tegnet av arkitektkontorene Lundhagem og Atelier Oslo pluss landskapsarkitektene i SLA og interiørarkitektene i Scenario.
  • Prosjektet Vannkunsten ligger i Operagata 61-77 og er et av de nyeste boligprosjektene i Bjørvika. Boliger og uteområder er tegnet av danske Tegnestuen Vandkunsten AS, i samarbeid med Grindaker AS landskapsarkitekter. Prosjektet har et brygge- og badeanlegg som er offentlig tilgjengelig.
Prosjektet Vannkunsten ligger i Operagata 61-77 og er et av de nyeste boligprosjektene i Bjørvika.
Bankplassen er fornyet av Dronninga Landskap.

Fra Bankplassen til Filipstad

I tillegg til de fire nominerte, er fire andre ikke-kommersielle møteplasser påmeldt. De nådde ikke opp i nominasjonsprosessen:

  • Bankplassen mellom Kongensgate og Kirkegata i Kvadraturen.
  • Kjærlighetsstien og Telthusbakken i bydel St. Hanshaugen, mellom Maridalsveien og Akersveien.
  • Sittelandskap Akershusstranda i bydel sentrum.
  • Trettenparken mellom Tjuvholmen og Filipstad i bydel sentrum
Powered by Labrador CMS