Store problemer med valgresultatet rammet Oslo

Valgdirektoratet opplyste om problemer med opptellingen i minst 24 kommuner, deriblant Oslo.

Publisert

Ifølge Valgdirektoratet kobles problemene til at når kommunene ferdigstiller tellinger, skal de automatisk overføres til valgresultat.no

Overføringen gjennomføres og resultatene er korrekte, men det går noe tregere enn forventet, opplyste direktoratet.

På stedet hvil

– Foreløpig vet vi at følgende kommuner er rammet: Skien, Lillehammer, Stavanger, Eigersund, Ringsaker, Sola, Moss, Vestby, Sauda, Sokndal, Suldal, Bergen, Randaberg, Skjervøy, Porsanger, Fitjar, Halden, Nome, Inderøy, Siljan, Gran, og Tromsø, sa Valgdirektoratet til NTB.

I tillegg var det problemer i Oslo og Fredrikstad, opplyste direktoratet. Direktoratet jobbet på spreng for å løse resultatene. 

I Oslo sto antallet publiserte stemmer på stedet hvil i en god stund, før det endelige resultatet var klart klokken 02.18. 

– Klare kjempelenge

Karina Miller leder avdelingen for valg i Oslo kommune opplyste til Aftenposten at resultatet var mer eller mindre klart, men at en systemfeil hos Valgdirektoratet gjorde at det ikke ble publisert.

– Vi har vært klare kjempelenge. Vi har 101 kretser og mangler å telle opp 10 stykker. Resultatet fra Oslo hadde vært klart nå. Per nå har kun 35.000 stemmesedler blitt publisert, sa hun tidligere.

– Jobber for fullt

– Vi jobber for fullt for å løse denne utfordringen, men kan per nå ikke si noe om når problemet vil være løst, opplyste Kjetil Vataker Johansen i Valgdirektoratet.

De kunne ikke utelukke at flere kommuner var rammet.

Powered by Labrador CMS