Den 32 år gamle mannen skal ha begått de grove seksuelle overgrepene ved ulike adresser i Oslo, både boliger og hoteller. Han nekter straffeskyld og har anket forvaringsdommen fra tingretten.
Den 32 år gamle mannen skal ha begått de grove seksuelle overgrepene ved ulike adresser i Oslo, både boliger og hoteller. Han nekter straffeskyld og har anket forvaringsdommen fra tingretten.

Oslomann dømt til ti års forvaring for frihetsberøvelse, drapstrusler og flere voldtekter

Faren for gjentatte grove seksuelle overgrep og vold mot kvinner gjør at retten gir en 32 år gammel oslomann forvaringsstraff på ti år med en minstetid på seks år og åtte måneder. 32-åringen er også dømt til å betale erstatning til kvinnene som ble utsatt for de grove overgrepene.

Publisert

Den 32 år gamle mannen er dømt for å ha voldtatt, drapstruet og utøvd grov vold mot tre ulike kvinner fra 2016 og frem til han ble pågrepet og satt i varetekt i fjor, skriver TV2.

Mannen skal ha begått overgrepene ved ulike adresser i Oslo, både boliger og hoteller. Ifølge tiltalen mot mannen skal også en kvinne ha blitt utsatt for grove overgrep et annet sted på Østlandet.

Holdt samboer innesperret

32-åringen har hele tiden nektet straffeskyld og hevdet både før og under rettssaken i Oslo tingrett at overgrepene er oppspinn.

Oslomannen ble pågrepet etter at han skal ha voldtatt en kvinne på et hotell i Oslo sentrum i starten av april i fjor. Blant annet strammet 32-åringen ifølge tiltalen et belte rundt halsen hennes og truet med å slå henne med et varmt strykejern om hun ikke gjorde som han sa.

32-åringen skal også ha voldtatt en tidligere samboer samt utsatt henne for grov vold og frihetsberøvelse. Blant annet gjennom å ha holdt henne innesperret fra april eller mai til juli i 2018. Han er også dømt for å ha vært voldelig mot en annen tidligere samboer.

Idømmes også å betale erstatning

Ifølge Oslo tingrett er faren for nye og grove seksuallovbrudd så stor at 32-åringen idømmes forvaring i ti år. Minstetiden settes til seks år og åtte måneder.

I tillegg er han dømt til å betale totalt 575.000 kroner i oppreisning til de tre kvinnene, samt 840.000 kroner menerstatning til en av kvinnene. Han er også idømt kontaktforbud mot to av kvinnene i fem år, skriver TV2.

32-åringen har anket dommen, og mener han ikke har begått noen av overgrepene han er dømt for.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS