Det var en silkemyk solnedgang i kveld, og folk hadde samlet seg for å se den på toppen av Blåsen på Fagerborg øverst i PIlestredet.

Musikk, dans, grilling og vårstemning da folk gikk ut i Oslo-parkene lørdag

Folk gikk ut av vinterdvalen og inn i byparkene for å nyte vårsolen lørdag. Politiet sier at de er forberedt på at det blir mye folk ute framover.

Publisert

Det satt tett i tett med små kohorter på hvert sitt piknikkpledd i Stensparken lørdag kveld. Det var god spredning og tometern ble overholdt i alle fall fra pledd til pledd. Det var musikk fra ghettoblastere for nesten enhver smak bortover stiene og plenene. Salsa, listepop og hip hop steg opp mot den lys oransje vårhimmelen i parken mellom Bislett og Fagerborg.

Mild og fin vårkveld i Stensparken. Folk lot ikke sjansen gå fra seg.

— Ikke brudd på koronaforskriften

— Vi får inn en del meldinger om ansamlinger i parker, men ikke meldinger om åpenbare brudd på koronaforskriften, og ikke mye åpenlys drikking, sier operasjonsleder Tor Grøttum til avisa.

Han sier de er forberedt på at det blir mye folk på strender og i parker.

Det er ikke forbudt, så lenge man overholder smittevernet og ikke drikker alkohol på offentlig sted.

Grøttum i Oslo politidistrikt forteller til NRK om henvendelser gjennom hele ettermiddagen og kvelden.

— Det gjelder ikke bare Oslo, men også Asker og Bærum. Patruljene melder også om at det drikkes en del alkohol. Vi har ikke kapasitet til å slå ned på alt, så vi prioriterer ungdomsfester og åpenbare brudd på smittevern, sier han.

Folk samlet seg i små grupper i parken på St. Hanshaugen lørdag kveld.
Powered by Labrador CMS