Kamp om kontorkaffe endte med at kommunen ble dømt til millionerstatning

Oslo kommune er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale flere millioner i erstatning til Selecta etter at selskapet tapte en ugyldig anskaffelsesprosess.

Publisert

Det var under den ettertraktede konkurransen om å levere kontorkaffe til kommunens ansatte i 2017 at Selecta endte på andreplass, bak Waterlogic, skriver Rett24.

I anskaffelseskriteriene var det spesifisert at «kaffen skal i hovedsak være produsert av arabicabønner, med unntak av espressobønnene som skal være mørkbrent og kan være en kombinasjon av arabica og robustabønner».

Dømt til å betale tre millioner

Her ser kommunen ut til å ha brent seg. Selecta stilte nemlig spørsmålet om hvorvidt bønnen Waterlogic planla å bruke egentlig var en espressobønne.

I Oslo tingrett vant kommunen fram, men etter å ha kvernet på saken, ga lagmannsretten Selecta medhold. Retten mener tilbudet skulle vært avvist fordi bønnen det gjelder ikke markedsføres som espressobønne.

Dermed er det ingen bønn for kommunen, som er dømt til å betale tre millioner kroner i erstatning for tapt fortjeneste til Selecta.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS