DEBATT

Tre politifolk patruljerer gatene.

– Vi må ha et politi som kan holde byen vår trygg

Politireformen skulle gi oss nærpoliti. Det skjedde ikke. I stedet ser vi mer kriminalitet, særlig blant ungdom. Her er seks forslag fra FNB som kan bøte på dette.

Publisert

Vi ser en utvikling vi ikke liker. I sommerferien har jeg møtt politi og lest gjennom flere rapporter for å finne ut av hva som må til for å få en tryggere by. Her er hva jeg kom frem til:

1. Flere ruskonsulenter i bydelene

I hver bydel i Oslo bør det være en ruskonsulent. Erfaringen viser at i de bydelene som har flere slike ruskonsulenter reduseres rus og kriminalitet blant ungdom. Det bør derfor settes inn flere ruskonsulenter i hver bydel.

Pengene kan vi ta fra miljøfestene, utemøbler og malekontoen til byrådet. Det er her vi må bruke penger og ikke på svindyr rød asfalt. Dette er en mye viktigere bruk av oslofolks skattepenger.

2. Ingen politistasjoner legges ned

Det er svært viktig at politiet er tilgjengelige der folk bor. Lokalt politi kjenner forholdene og kan mye lettere gripe inn og forebygge før gjengkriminalitet får utvikle seg. Derfor er det helt avgjørende at politistasjoner ikke legges ned.

3. Flere politifolk ute i gatene

Synlighet har alltid vært effektivt. Ungdom i faresonen får ikke respekt for et politi de ikke ser. Flere politifolk må derfor ut i gatene.

Cecilie Lyngby dekker seg bak en robust politimann.

4. Politiet må få tilbake fullmakten av bystyret til å skilte veiene våre

Vi ser at byrådets tullete skilting i Bygdøy Allé ikke fungerer. Den første tragiske ulykken skjedde onsdag sist uke. En motorsyklist traff en bil front mot front.

5. Telefonlinjer til alle stasjoner

Lokalt politi må kunne nås på telefon. Nylig la Majorstuen politistasjon midlertidig ned sin telefonlinje til forebyggende avdeling – nok et eksempel på at den nye nærpolitireformen ikke fungerer. Det var ikke nok ressurser til å svare på innkommende samtaler. Helt utrolig.

Dette er viktig da alle som bor i byen vår må kunne få tak i politiet. Særlig vanskelig er det for syke og handikappede som ikke lett klarer å komme seg ned til stasjonen.

6. Lengre åpningstider på alle stasjoner

Kriminalitet skjer ikke bare mellom 8 og 16. Det er ikke alltid like lett for publikum å oppsøke politiet på dagtid. Derfor er det behov for lengre åpningstider. I andre land er politistasjonene døgnåpne.

Vi har mye å ta tak i her og et sted må vi starte. Så la oss få inn mer politi og vise at vi sammen kan få en trygg by der alle kan bevege seg uten å være redde.

Powered by Labrador CMS