Felles enhet for utlending og forvaltning (FUF) i Oslo har denne uken vært på en kontroll sammen med en arkeolog fra Kulturhistorisk Museum i Oslo. Under brukthandelkontrollen ble det avdekket ti norske middelaldermynter for salg. De stammer fra forskjellige personer og virksomheter og ble tatt i beslag. Foto: Politiet / NTB

Oslopolitiet kontrollerte brukthandlere denne uka, og beslagla ti norske middelaldermynter

Sammen med en arkeolog har oslopolitiet kontrollert brukthandlere denne uken. De avdekket ti norske middelaldermynter som er tatt i beslag.

Publisert

I en pressemelding opplyser Oslo politidistrikt at det er opprettet en undersøkelsessak for å finne ut om de ti norske middelaldermyntene med ukjent eierhistorikk er lovlig anskaffet. De kan også gå inn under løse kulturminner som tilfaller staten etter kulturminneloven.

Mangel på innrapportering er vanlig

Myntene oppbevares nå av Kulturhistorisk museum så de ikke blir ødelagt mens politiet undersøker om dette er et straffbart forhold.

Kulturhistorisk museum har uttrykt bekymring rundt mangel på innrapportering av myntfunn og omsetting av mynter uten kjent eierhistorikk.

Mynter og andre kulturminner som er eldre enn fra 1650, kan ikke omsettes fritt.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS