DEBATT:

Demonstrasjonen til den islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) på Mortensrud.
Demonstrasjonen til den islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) på Mortensrud.

– Voldelige demonstranter må straffes hardere

Oslo Frp: – Vi kan ikke tillate slike hendelser som vi har vært vitne til på Furuset, Mortensrud og Oslo sentrum. Et angrep på det norske politiet, er et angrep på Norge.

Publisert

Lørdag 29. august hadde SIAN demonstrasjon foran Stortinget. Norge er et demokratisk land med ytringsfrihet. Denne skal man verne om, uansett hvor uenig man er i en ytring. Det man ble vitne til, var et stort antall motdemonstranter som angrep politiet. Vi i Fremskrittspartiet gir full støtte til politiet.

Det siste året har man sett en rekke demonstrasjoner rundt om i Norge der SIAN har holdt appeller og revet i Koranen, som kritikk mot islam og muslimer. Det er helt legitimt å kritisere alle religioner i Norge, men flere av demonstrasjonene har endt i grov vold og konfrontasjon mellom politi og motdemonstranter.

Særlig var man vitne til det på Furuset 15. august og nå sist lørdag 29. august foran Stortinget og i deler av vår egen hovedstad.

Må slås hardt ned på

Man kan si sitt om budskapet til SIAN, men i demokratiske Norge har man ytringsfrihet. Uansett hvor uenig man er med en ytring, så skal man ikke møte den med vold. Man har fullt lov til å kritisere islam og profeten Muhammed, og alle andre religioner.

Politistyrker ved motdemonstrasjonen mot Sian på Eidsvoll plass i august.
Politistyrker ved motdemonstrasjonen mot Sian på Eidsvoll plass i august.

Vold mot folk som ytrer seg og angrep på politiet som verner om ytringsfriheten, må slås hmardt ned på.

Full støtte til politiet

Voldsmonopolet skal ikke ligge hos islamister, venstreekstremister eller kriminelle. Straffenivået er for mange typer forbrytelser så lavt at det ikke har noen avskrekkelseseffekt. Straffen må bli langt hardere, og Fremskrittspartiet mener at de som angriper politiet må sone lenge i fengsel.

Vi kan ikke tillate slike hendelser som vi har vært vitne til på Furuset, Mortensrud, Oslo sentrum og andre storbyer. Et angrep på det norske politiet er et angrep på Norge. Fremskrittspartiet stiller seg på ytringsfrihetens side og gir sin uforbeholdne støtte til politiet.

Powered by Labrador CMS