Skrekkbildet på hvordan et kjøkken ser ut etter en brann. Nå varsler brannvesenet i Oslo om økning i utrykninger til komfyrbranner.
Skrekkbildet på hvordan et kjøkken ser ut etter en brann. Nå varsler brannvesenet i Oslo om økning i utrykninger til komfyrbranner.

Økning i utrykninger etter branntilløp på komfyrer i Oslo: - Vær en trygg kokk i helgen

Hittil i år har Oslo brann- og redningsetat rykket ut til 62 komfyrbranner og tørrkok. — Dette er flere enn på samme tid i fjor, opplyser etaten.

Publisert

Av nesten 400 brannter og branntilløp i Oslo i fjor var nær 70 prosent i boliger. Og de aller fleste startet på kjøkkenet.

Nå advarer Oslo brann- og redningsetat mot komfyrbranner og tørrkok.

— Alle setter pris på en middagsinvitasjon, men vi blir ikke snurt av at du ikke vil ha oss på besøk, skriver brannvesenet på sin Facebook-side.

— Hold et våkent øye med komfyren

Den lett spøkefulle kommentaren har mye alvor i seg. Det er ofte på nattestid i helgene alarmen går. Noen har sovnet fra det de satte i eller på komfyren. Det kan koste liv.

— Hittil i år har vi har vi rykket ut til branntilløp og tørrkok på komfyrer hele 62 ganger. Dette er flere enn på samme tid i fjor, opplyser etaten.

— Heldigvis er oppskriften enkel. Hold et våkent øye med komfyren under matlagingen, og husk å skru av varmen når du er ferdig. Så blir middagen akkurat så hyggelig og uforstyrret som den skal være, skriver Oslo brann- og redningsetat.

Powered by Labrador CMS