Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
Av nesten 400 brannter og branntilløp i Oslo i fjor var nær 70 prosent i boliger. Og de aller fleste startet på kjøkkenet.
Nå advarer Oslo brann- og redningsetat mot komfyrbranner og tørrkok.
— Alle setter pris på en middagsinvitasjon, men vi blir ikke snurt av at du ikke vil ha oss på besøk, skriver brannvesenet på sin Facebook-side.
Den lett spøkefulle kommentaren har mye alvor i seg. Det er ofte på nattestid i helgene alarmen går. Noen har sovnet fra det de satte i eller på komfyren. Det kan koste liv.
— Hittil i år har vi har vi rykket ut til branntilløp og tørrkok på komfyrer hele 62 ganger. Dette er flere enn på samme tid i fjor, opplyser etaten.
— Heldigvis er oppskriften enkel. Hold et våkent øye med komfyren under matlagingen, og husk å skru av varmen når du er ferdig. Så blir middagen akkurat så hyggelig og uforstyrret som den skal være, skriver Oslo brann- og redningsetat.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.