Jean-David Duval i svevet, som tusener av oslofolk bivåner.
Jean-David Duval i svevet, som tusener av oslofolk bivåner.

Verdens råeste klippestupere er tilbake på Operaen

Fjorårets suksess ga mersmak. Lørdag samles tolv kvinnelige og tolv mannlige klippestupere på operataket. Fra kanten av stupebrettet og ned til vannet er det svimlende 27 meter.

Publisert

Det marmorkledte operahuset utgjør den majestetiske scenen når verdens beste klippestupere er tilbake i Bjørvika, hvor de skal stupe rett ned i Oslofjorden.

Lørdag klokka 14, fra verdens lengste stupebrett, arrangeres finalen for stuperne. De er allerede er i gang med treningshoppene sine.

– Her kan man kan se akrobatikk og kroppskontroll i verdensklasse, lover arrangøren Red Bull Cliff Diving World Series.

Fra taket på Operaen er det bygget en rampe hvor det skal stupes fra 27 meters høyde.
Fra taket på Operaen er det bygget en rampe hvor det skal stupes fra 27 meters høyde.

Tre av tre seire i Oslo

Red Bull Cliff Diving World Series ble etablert i 2009 og inkluderer i år stopp i blant annet Boston, Paris, Mostar og Sydney.

Historisk sett er det Gary Hunt som trives best på norsk jord, og står med tre av tre mulige seire i konkurransene. Konkurransen i år er sterk med Catalin Preda som har til gode å ende opp utenfor pallen i år, og som bærer favorittstempelet som lederen i Red Bull Cliff Diving World Series.

I kvinneklassen har Rhiannan Iffland så langt fortsatt fjorårets dominans fra kvinnenes plattform. Australieren som er regnet som en pioner i klippestuping og leder World Series.

Men, Molly Carlson puster henne i nakken denne sesongen, og beviste med seieren i sesongåpningen at Iffland for alvor har fått en konkurrent i toppen.

Powered by Labrador CMS