Betaling buss billett
Fra og med søndag 27. januar går prisene på de fleste av Ruters ulike billetter opp med i snitt 2,8 prosent. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Økte priser på trikk, buss og bane. Men de minste reiser gratis og ungdom får halv pris

Fra søndag økes de fleste billettprisene hos Ruter. Men ikke for alle reisende. — Det er viktig at barn og unge får et godt kollektivtilbud, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

— Billettinntektene er viktige for at vi fortsatt skal utvide tilbudet. Derfor justerer vi prisene i tråd med kostnadsutviklingen i samfunnet forøvrig, sier administrernde direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen.

Fra og med søndag 27. januar går prisene på de fleste av Ruters ulike billetter opp med i snitt 2,8 prosent. Men gladnyheten for mange er at samtidig endres nedre og øvre grense for barn og ungdom. Det betyr at barn under seks år reiser gratis i følge med voksen, mens ungom helt opp til 18 år fra nå av får reise på barnebillett.

— Viktig at unge får rimelig tilbud

Ruters eiere, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune, uttaler at de ønsker å satse på barn og unge, og at det er derfor rabattene utvides for disse gruppene med reisende, heter det i en pressemelding fra Ruter.

T-bane kontroll
Billettkontroller blir det ikke slutt på. Men barn under seks år trenger ikke betale. Og ungdom opp til 18 år får halv pris fra søndag. Foto: Per Løchen / Scanpix

Billettsalget utgjør halvparten av kollektivselskapets samlede inntekter, og går i sin helhet til utvikling av kollektivtilbudet i Oslo og Akershus.

— Gratisreiser frem til skolealder og halv pris frem til du er 18 år, er en gladnyhet for foreldre og ungdommer. Vi reduserer kostnadene for barnefamilier. Ungdom er ofte mer avhengig av kollektivtransport enn voksne. Derfor er det viktig at ungdom får et godt og rimelig tilbud, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) i pressemeldingen.

MELD DEG PÅ NYHETSBREVET VÅRT

Kommentarer