Etter over 80 år på Marienlyst i Oslo skal NRK flytte. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

NRK-tomta på Marienlyst legges ut for salg

NRK skal flytte fra Marienlyst-tomta og er på jakt etter et nytt sted for sitt hovedkontor. Nå legges tomta på Marienlyst ut for salg, ifølge NRK.

Publisert

– NRK skal være en berikelse for det området vi flytter til. Vi skal møte publikum i et åpent, fleksibelt bygg der vi «vrenger innsiden ut» og inviterer til opplevelser og deltakelse i innholdsproduksjonen. Jeg er sikker på et det blir stort engasjement og mange forslag om hvor NRK skal være i tiden framover, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i en pressemelding.

NRK har utarbeidet et planprogram som viser hvordan tomta på Marienlyst kan bli seende ut i fremtiden, med blant annet boliger, handel, kultur, idrett og grøntområder.

Kan ende i Bærum eller Lillestrøm

Kringkastingshuset med Store studio og parkarealer skal bevares i henhold til fredningsvedtak, mens Fjernsynshuset og øvrig bebyggelse foreslås revet.

NRK ønsker å møte publikum i et åpent, fleksibelt hovedkontor som inviterer til opplevelser og deltakelse i NRKs innholdsproduksjon. Illustrasjon: A-LAB

Det er fremdeles usikkert hvor det nye hovedkontoret skal ligge, men adresser i Oslo, Lillestrøm og Bærum har tidligere vært pekt på som potensielle kandidater. Avgjørende for hvor NRK havner, er behovene kringkasteren har, samt hva NRK får for salget av Marienlyst-tomten.

– Hovedkontoret skal være en arbeidsplass der forholdene ligger til rette for at vi kan ta i bruk og utvikle ny teknologi, utforske nye ideer, lære, dele og samarbeide på tvers av organisasjonen og med miljøer utenfor NRK, sier Eriksen.

Selvfinansierende

Kringkastingssjefen har tidligere sagt at NRK både vil kunne jobbe bedre, spare penger og bli mer miljøvennlige ved å flytte til et nytt og moderne bygg.

Forutsetningen for NRKs flytteplan har hele tiden vært at et nytt hovedkontor må kunne finansieres med inntektene fra et salg av dagens hovedkontor. 2. juli i år vedtok plan- og bygningsetaten i Oslo NRKs planforslag for omregulering av NRKs eiendom på Marienlyst til boligformål.

Powered by Labrador CMS