Ledigheten er nå blitt kraftig redusert i Oslo, men nedgangen går saktere enn før, viser Nav-tall.

Nedgang i arbeidsledighet går saktere: - Nedgang i Oslo skyldes at permitterte er tilbake i jobb

Totalt 32 207 personer i Oslo er nå registrert som helt eller delvis arbeidsledige. Nedgangen siste uke var på kun 713 personer. Det betyr at nedgangen i ledighet går saktere enn tidligere i høst.

Publisert

I april var antallet helt uten arbeid i hovedstaden 53.453 personer. Ledigheten er nå blitt kraftig redusert, men nedgangen går saktere enn før, opplyser Nav.

Reduksjonen av arbeidsledige sist uke skyldes ikke at det er blitt flere arbeidsplasser.

— Størsteparten av nedgang skyldes at permitterte går helt eller delvis tilbake til jobb, sier direktør Sonja Skinnarland i Nav Oslo.

— Kombiner utdanning og dagpenger

— Det er gledelig å se at mange permitterte har kommet helt eller delvis tilbake i jobb, men det er noen yrkesgrupper som er sterkere berørt av permitteringer grunnet koronasituasjonen enn andre, sier Skinnarland.

Skjermdump fra Nav.

Oslos Nav-direktør er opptatt av at de tusenvis av arbeidstakere i Oslo som fortsatt er rammet av permitteringer og ledighet forsøker å ruste seg til en situasjon der arbeidsmarkedet tar seg opp igjen.

— Dersom du ser at permitteringen kan bli langvarig, vil jeg anbefale deg å benytte tiden til å skaffe deg kompetanse som arbeidslivet etterspør. Regjeringen har åpnet for at arbeidsledige og permitterte kan kombinere utdanning og dagpenger ut året, understreker Skinnarland.

Bydeler med ledighet over 6 prosent

Totalt er det en nedgang i antall helt ledige for samtlige bydeler med unntak av Ullern som har en marginal økning. Her er Navs nøkkeltall for siste uke:

  • Høyest ledighet finner vi i bydel Stovner hvor 6,3 prosent av arbeidsstyrken er helt arbeidsledige, deretter følger bydelene Søndre Nordstrand og Alna med henholdsvis 6,2 og 6,0 prosent.
  • Ledigheten er lavest i bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Nordstrand, med henholdsvis 2,9, 3,0 og 3,4 prosent.
  • Bydel Søndre Nordstrand, Gamle Oslo og Alna har høyest delvis ledighet med 3,7 prosent.
  • Bydelene med lavest delvis ledighet er Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern med henholdsvis 2,3, 2,5 og 2,6 prosent.
Powered by Labrador CMS