Plastozilla er plassert midt i Oslo og markerer vreden over all plastforurensningen vi sørger for i naturen. Foto: Marie Peyre/Kulturetaten

Monsteret Plastozilla flytter på seg. Men i høst må hun dø

Plastozillas kommende hjem blir utenfor Oslo kommunes nye atelier i Myntgata 2. Her blir Plastozilla stående frem til høsten.

Siden begynelsen av juli har plastmonsteret stått på Europarådets plass ved Jernbanetorget. Men i september er det slutt for Plastozilla. Da skal hun ut på sin siste reise.

Men på et eller annet vis vil plastskulpturen likevel leve videre. Siste stopp for Plastozilla er nemlig et gjenvinningsanlegg, opplyser kommunale Bilfritt byliv.

Det er Asker-kunstneren Pippip Ferner som står bak kunstverket. Hun er også medlem av kunstnergruppene F36 og Guerilla plastic movement. Plastozilla er ment som en bevisstgjøring om konsekvensene av forsøplingen.

— Plastozilla er vred over menneskenes forsøpling

Asker-kunstneren Pippip Ferner står bak den rasende skulpturen som flyttes til Oslo kommunes nye atelier i Myntgata 2. Foto: Marie Peyre/Kulturetaten

— Plastforurensningen er en av dagens største miljøtrusler, og jeg ønsket å belyse dette ved å lage en installasjon med lekne og humoristiske hjelpemidler. PlastoZilla har ligget i dvale i over hundre millioner år og er vred over å bli vekket til et hav fylt med plast og selv oppdage at han også er blitt til plast. Installasjonen er ment å skape engasjement og undring, ikke minst hos de unge, og inspirere alle til kanskje selv å ta i et tak, sa kunstneren Pippip Ferner til VårtOslo tidligere i sommer.

Plastozilla, en nær slektning av Godzilla, har oppstått i havet som hevn fra naturens side, og beveger seg gjennom byen, hevder Bilfritt byliv. Skulpturen er ment som en bevisstgjøring om konsekvensene av forsøplingen.

Powered by Labrador CMS