Marius Borg Høiby er på nytt pågrepet av politiet.

Høiby løslatt etter ny pågripelse – siktelsen utvidet

Politiet sier siktelsen mot Marius Borg Høiby er utvidet, og at det er til sammen fire fornærmede i saken. Høiby ble pågrepet på ny fredag, og løslatt lørdag.

Publisert

– Siktelsen mot Høiby er utvidet. Per nå er det fire fornærmede i saken. Oslo politidistrikt etterforsker saken med høy prioritet, skriver politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt i en pressemelding lørdag ettermiddag.

For fornærmede i hendelsen på Frogner er siktelsen utvidet til også å omfatte hensynsløs atferd og brudd på besøksforbud, i tillegg til ytterligere ett tilfelle av kroppskrenkelse fra tidligere.

– For fornærmede Juliane Snekkestad og fornærmede Nora Haukland omfatter siktelsen hvert sitt tilfelle av mishandling i nære relasjoner, jf. straffeloven § 282, skriver politiadvokaten.

Kruszewski skriver videre at Høiby også er siktet for trusler rettet mot ytterligere en person.

– Anmeldelsen i denne saken er opprettet av politiet, skriver politiet.

Ikke uventet

Nora Haukland og hennes bistandsadvokater er orientert om at politiet har utvidet siktelsen mot Høiby.

– Dette er ikke uventet gitt det vår klient har forklart seg om til politiet, samt den supplerende dokumentasjon hun har overlevert, opplyser Hauklands bistandsadvokater John Christian Elden og Heidi Reisvang i en pressemelding.

Trusler mot en fjerde person

Politiadvokat Andreas Kruszewski i Oslo politidistrikt skriver videre at Høiby også er siktet for trusler rettet mot ytterligere en person.

– Anmeldelsen i denne saken er opprettet av politiet, skriver politiet.

Samtidig bekrefter de at de har fått informasjon om at Høiby har brutt besøksforbudet mot den fornærmede kvinnen etter hendelsen 4. august, og at han ble pågrepet på grunn av gjentakelsesfare.

– Nylig mottok politiet informasjon om at Høiby hadde brutt besøksforbudet. Det ble besluttet at han skulle pågripes på grunnlag av gjentakelsesfare. Han ble pågrepet av politiet sent fredag kveld, skriver politiet.

I besøksforbudet, som NTB har fått innsyn i, går det fram at Høiby ikke kan oppsøke, forfølge eller på noe vis ta kontakt med kvinnen verken gjennom telefon, tekstmelding, epost eller annen elektronisk meddelelse, brev, postkort eller annen skriftlig meddelelse, eller gjennom tredjemann.

Dersom Borg Høiby bryter besøksforbudet kan han straffes med bøter eller fengsel. Det kan også bli aktuelt med omvendt voldsalarm.

Nekter straffskyld

Siktede vil bli gitt anledning til å forklare seg for politiet. Hans forsvarer Øyvind Bratlien sier til NTB at han nekter straffskyld for brudd på besøksforbudet.

Marius Borg Høiby sin forsvarer Øyvind Bratlien er kritisk til den seneste pågripelsen, og sier hans klient nekter straffskyld for brudd på besøksforbudet.

– Høiby ble pågrepet fordi han lørdag 7.9 angivelig tok kontakt med fornærmede én gang, på tross av besøksforbudet, fra skjult telefonnummer. Beslutningen er datert 10.9, skriver Høibys forsvarer Øyvind Bratlien i en tekstmelding til NTB.

– Han bestrider dette og erkjenner ikke straffskyld. I mine 17 år som forsvarer har jeg ikke opplevd eller hørt om en pågripelse på et så tynt faktisk og rettslig grunnlag, skriver Bratlien.

PST sier til NRK at de er orientert.

– PST er kjent med pågripelsen. Utover dette har vi ingen kommentar, skriver seniorrådgiver Eirik Veum i PST i en tekstmelding til rikskringkasteren.

VG omtalte den seneste pågripelsen først. Ifølge avisen skjedde pågripelsen fredag.

Innrømmet vold og rusproblemer

I august ble Høiby siktet for kroppskrenkelse, skadeverk og trusler etter en hendelse i sin ekskjærestes leilighet på Frogner i Oslo natt til 4. august.

I september ble han ilagt besøksforbud overfor den fornærmede kvinnen.

Høiby innrømmet 16. august at han hadde utøvd kroppskrenkelse og skadeverk. Han kalte den fornærmede kvinnen sin kjæreste og pekte på at han har rusproblemer og psykiske lidelser.

Han ble avhørt første gang i slutten av august, og i etterkant sa forsvareren at klienten ikke har tatt stilling til siktelsen mot seg, og at det vil bli gjennomført flere avhør i tiden framover

Etter at siktelsen mot Høiby ble kjent har to av hans tidligere kjærester, Juliane Snekkestad og Nora Haukland, anklaget kronprinsesse Mette-Marits sønn for psykisk og fysisk vold.

NTB har forsøkt å kontakte Slottet for en kommentar til den utvidede siktelsen, men foreløpig ikke fått svar.

Powered by Labrador CMS