— For en grusom morgen, invasjonen av Ukraina er et faktum. En bekmørk dag for Europa og verden, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Oslos byrådsleder og ordfører maner til solidaritet med Ukraina: - Vi må hjelpe alle som vil trenge hjelp

Raymond Johansen (Ap) reagerer med avsky på Russlands invasjon av Ukraina. Og maner til solidaritet med det ukrainske folk. — Tusenvis forsøker å rømme landet. De må få en trygg havn og millioner som blir igjen har behov for hjelp, sier byrådslederen.

Publisert

— For en grusom morgen, invasjonen av Ukraina er et faktum. En bekmørk dag for Europa og verden, dette kan ytterligere eskalere, skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på sin Facebook-side.

Johansen reagerer med avsky på nyheten om at Russland invaderer Ukraina med full styrke, og ber nordmenn stille seg solidarisk med det ukrainske folket.

— Tar i mot alle flyktninger staten ber oss om

— Talen til Putin om at målet er å bytte ut regjeringen i Kiev med militære virkemidler er avskyelig og må fordømmes, skriver byrådslederen.

— Vi må hjelpe alle de som nå vil trenge hjelp. Tusenvis forsøker nå å rømme landet. De må få en trygg havn, og ikke minst vil de millioner som blir igjen ha behov for hjelp og solidaritet, sier Johansen.

Ordfører Marianne Borgen (SV) følger opp og understreker at Oslo bystyret har et vedtak om å ta i mot alle flyktninger staten ber om.

— Invasjonen av Ukraina gjør meg dypt opprørt og bekymret. Brudd på folkeretten påvirker oss alle, og vi i SV fordømmer angrepet på det sterkeste, sier hun.

— Som ordfører er jeg veldig stolt over at Oslo bystyre har vedtatt at de ønsker å ta i mot alle flyktninger staten ber oss om. Det gjelder selvsagt også i denne situasjonen. Vår solidaritet er med Ukraina, sier Marianne Borgen.

Powered by Labrador CMS