Dronning Sonja og Oslo-ordfører Marianne Borgen ledsages gjennom lekerommet, under sitt førjulsbesøk på Oslo Krisesenter tirsdag.

Dronning Sonja på førjulsbesøk hos Oslo krisesenter

Dronning Sonja benyttet tirsdag muligheten til å besøke Oslo krisesenter i en hektisk førjulstid. Der møtte hun både personale og beboere.

Publisert

Dronningen fikk en liten omvisning på krisesenteret, hvor hun møtte beboere på avstand. Dronning Sonja og Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) – som også var med på besøket – ble ledsaget gjennom et stort og flott lekerom.

I dag har 28 voksne og 12 barn beskyttelse på senteret, og et lekerom for barna er derfor et viktig bidrag til å skape trygge omgivelser.

Andre gang Sonja besøker krisesenteret

Hver måned får Oslo Krisesenter mellom 200 og 250 nye henvendelser fra voldsutsatte. Rundt 25 av disse blir overført til bosenteret, mens de resterende får bistand gjennom Oslo Krisesenters dagtilbud, eller råd og veiledning over telefon.

Krisesenteret venter at antallet henvendelser vil øke i forbindelse med julehøytiden.

Da dronningen besøkte senteret for elleve år siden, deltok hun i pepperkakebaking. På grunn av koronapandemien ble det imidlertid ikke noe slikt denne gangen.

Besøket ble avsluttet i Bokollektivet, som er en del av det nasjonale bo- og støttetilbudet til unge utsatt for tvangsekteskap og æresrelatert vold.

Powered by Labrador CMS