Omar Samy Gamal er SVs foreslåtte kandidat til ordførervervet i Oslo.
Omar Samy Gamal er SVs foreslåtte kandidat til ordførervervet i Oslo.

Oslo SV innstiller kulturbyråd Omar Samy Gamal (30) som ordførerkandidat

Sunniva Holmås Eidsvoll (38) er foreslått som SVs førstekandidat og Omar Samy Gamal på andreplass som ordførerkandidat av Oslo SVs nominasjonskomité.

Publisert

– Det har vært sterk konkurranse om plassene. Vi har valgt å konsentrere listen om kandidater som er særlig motiverte for å gjøre en innsats som folkevalgte. Her er det ingen såkalte æresplasser eller «listefyll». Jeg er veldig stolt av å kunne presentere dette listeforslaget for partiet, sier komiteleder og ordfører Marianne Borgen.

Førstekandidaten i komiteens innstilling, Sunniva Holmås Eidsvoll, har vært en av de sentrale arkitektene bak det rødgrønne byrådssamarbeidet helt siden starten i 2015. Hun deltok i byrådsforhandlingene etter begge de to siste kommunevalgene, var gruppeleder fra starten og har vært fylkesleder siden 2017. I fjor tok hun over som byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo.

– Jeg er veldig stolt og glad over å få muligheten til å toppe listen. Jeg er ikke en populistisk kandidat. Folk er lei av politikere med store ord, men som ikke tar ansvar og ikke leverer løsninger på folks problemer Det er viktig å sikre flertall for det som er det mest radikale prosjektet på lenge, sier Eidsvoll.

Har hatt medlemsvekst

Komiteen har innstilt 48 kandidater og har valgt forhåndskumulere de ti øverste listeplasseringene. Nummer to på listen, Omar Samy Gamal, som i dag er byråd for kultur, idrett og frivillighet, er foreslått som SVs ordførerkandidat. På plass 9, 10 og 11 er komiteen delt i et flertall og et mindretall. Resten av listen er enstemmig.

– Vi har vurdert veldig mange spennende kandidater som er motiverte for å videreføre de positive endringene det rødgrønne flertallet har gjennomført de siste 7-8 årene. SV har hatt betydelig medlemsvekst over flere år, noe vi har merket godt i komiteen

De tolv første plassene på SV-lista:

Powered by Labrador CMS