DEBATT

Regnbuegata var etter sin første uke blitt nedslitt med spor fra bildekk. — Nå som isen forhåpentligvis er borte for sesongen, forventer jeg ny maling, som holder lengre enn de første strøkene, skriver tekstforfatter Regine Folkman Rossnes i dette debattinnlegget.

- Gjør regnbuegaten Rosenkrantz gate bilfri

Det er ikke særlig hyggelig å høre at det visstnok var personer som brukte Rosenkrantz gaten til burning, allerede uken etter at gaten ble malt.

Publisert

Kjære Oslo politikere.

Forhåpentligvis har dere noen tanker rundt årets markering av Pride. Før terrorangrepet skjedde i fjor, følte jeg at dette var et av de mest spesielle årene jeg fikk vært med på.

Gleden var så stor overalt. Det var første gang jeg fikk klem fra flere medlemmer i Skeiv Ungdom. Covid-19 var langt borte. Dessverre ble gleden tatt vekk, og vi vet alle hvorfor. Det er forståelig at flere er usikre på om de skal delta i år eller ikke. Safe spaces er noe av det viktigste vi har, og nå er det tid for dugnad!

Ta tilbake gata

Regnbuegaten i Rosenkrantzgate sprekker mer og mer opp med tiden.

Regnbuegaten utenfor London sprekker mer og mer opp. Nå som isen forhåpentligvis er borte for sesongen, forventer jeg ny maling. Som holder lengre enn de første strøkene.

Jeg har flere ganger sett turister stanse opp for å ta bilde her. Og jeg har flere ganger selv spankulert bortover gaten, med en glede over å føle tilhørighet. Prøver å ta tilbake gata, uten å tenke på de som stod bak.

Miljøet har rett på trygge møteplasser

Et større ønske jeg har enn nye malingsstrøk, er at Rosenkrantzgate kan bli permanent bilfri. Det er forståelig at det kan bli utfordrende å gjøre, også nå som det er snakk om å stenge Hammersborgtunnelen. Men LHBTQ+miljøet har rett på trygge møteplasser.

Det er ikke særlig hyggelig å høre at det visstnok var personer som brukte gaten til burning, allerede uken etter at gaten ble malt. Ved å gjøre Rosenkrantzgate permanent bilfri, kan dette forhåpentligvis forebygge noe, og gi de av oss som trenger det, en større trygghet.

Skeivt kulturår er kanskje over. Vi som er skeive eksisterer fortsatt.

Powered by Labrador CMS