DEBATT

— Jeg er lei av å måtte debattere mitt liv og forsvare mitt liv, sier Anna Riksaasen.
— Jeg er lei av å måtte debattere mitt liv og forsvare mitt liv, sier Anna Riksaasen.

— Takk Gud for at jeg er homo

Hvert år gleder jeg meg til juni. Pride-måneden. Da samfunnet endelig åpner opp for mangfold, kjærlighet og gir plass til LHBTQ+-personer. Men i skyggen er det en ting som kommer opp hvert år som gjør at det knyter seg i magen.

Publisert

Takk Gud for at jeg er homo. Takk Gud for at jeg har fått vokse opp i frihet og kjærlighet og at jeg har fått motet til å være meg selv og stå opp for meg og andre.

Men det er noe jeg må si. Og dette spesielt til dere heterofile, cis, hvite mennesker. For jeg er rimelig lei. Så HØR´A!

Hvert år gleder jeg meg til juni. Pride-måneden. Da samfunnet endelig åpner opp for mangfold, kjærlighet og gir plass til LHBTQ+ personer. Men i skyggen er det en ting som kommer opp hvert år som gjør at det knyter seg i magen. Det er debatten.

Hvert år kommer det opp meninger fra hvite, heterofile, cis-mennesker om Pride. «Pride er for seksualisert». «Pride passer ikke for barn, og jeg skal ikke sende mine barn dit». Det knyter seg i magen.

La oss være

For hvert år må jeg fortsatt debattere og forsvare min måte å leve på. Jeg må forsvare min familie, jeg må forsvare mine venner, og jeg må forsvare hvordan vi velger å leve, hvordan vi elsker, hvem vi elsker og hvem vi er.

Det er faktisk helt greit at du ikke vil gå i paraden. Det er helt greit at du ikke identifiserer deg med paraden. Og det er helt greit at du ikke vil sende barna dine i paraden. Men la oss være. Vi har kjempa for vår frihet i laaang tid.

Jeg er lei

Du ble født inn i frihet og du burde sette pris på den. Paraden kom ikke av seg selv. Vi har kjempet, og vi fortsetter å kjempe hvert år, fordi hvert år kommer debatten om vår frihet, og jeg er faktisk lei.

Jeg er lei av å måtte debattere om mitt liv og forsvare mitt liv. Ingen henger seg opp i hvordan du lever ditt liv. Så la oss for Guds skyld si at det er nok. Vi er ikke skapt for å dømme. Det er Guds oppgave å dømme oss når vi dør, så slutt å lek Gud. Ferdig.

Takk for meg. Happy Pride!

Powered by Labrador CMS