Sammenleggbar hjelm og blinklys både foran og bak, er noen av nyhetene fra Tier.
Sammenleggbar hjelm og blinklys både foran og bak, er noen av nyhetene fra Tier.

Snart kommer neste generasjon elsparkesykkel. Med utskiftbare batterier, sammenleggbar hjelm og blinklys

Tier lanserer nå en elsparkesykkel der brukeren selv kan skifte batteri. Sykkelen har også blinklys og sammenleggbar hjelm. Doningen skal først prøves ut i den finske byen Tampere, før turen kommer til Oslo.

Publisert

Samtidig med den nye elsparkesykkelen, lanserer Tier et nettverk av ladestasjoner, hvor brukerne selv kan lade elsparkesyklene på lokale kafeér og nærbutikker.

— Ambisjonen med lanseringen er å elektrifisere urban transport i europeiske byer. Lanseringen markerer starten på neste generasjon elsparkesykkel, og et veiskille for driften av mobilitetstjenester, skriver selskapet i en pressemelding.

— Tjen gratisturer med elsparkesykkel

Den nye elsparkesykkelen gjør det mulig for brukere å bytte batterier på ladestasjoner som Tier plasserer rundt i byen. Når brukerne bytter batterier på elsparkesyklene, vil de samtidig tjene op gratisturer.

— Dette vil igjen sørge foren enda mer bærekraftig drift, og reduserer behovet for annen transport og mannskap, som inntil nå sørger for at elsparkesyklene er oppladet. Samtidig vil også ladekostnadene for flåten av elsparkesykler reduseres kraftig, hevder Tier i pressemeldingen.

— Dagen i dag markerer et veiskille for trygg og bærekraftig ferdsel i de byene der vi er til stede, sier en av Tier-gründerne, Lawrence Leuschner, i pressemeldingen.

— Bygger ut nettverk av ladestasjoner

— Ved å integrere denne nye typen teknologi med byttbare batterier, bygger vi et europeisk nettverk av ladestasjoner der brukerne spilleren aktiv rolle for byen. Det gjør de ved å bruke og drifte klimanøytrale fremkomstmidler, mener Leuschner.

Bytter du batteri på ladestasjonene blir du belønnet med gratisturer.
Bytter du batteri på ladestasjonene blir du belønnet med gratisturer.

Den nye elsparkesykkelen har en sammenleggbar hjelm, samt blinklys på styre og bakskjerm, som tydelig viser brukerens retning til andre trafikanter.

Kommer til Oslo i 2021

I tillegg er den nye driftsmodellenutstyrt med andre viktige sikkerhetsfunksjoner: Bransjens største forhjul, et bredere ståbrett, dobbel parkeringsstøtte og doble håndbremser for stabil kjøring på ujevnt terreng.

— Dette er et viktig skritt i Tiers elektriske revolusjon for å gjøre mobilitet bedre, og en del av vår plan om at ladenettet på sikt ikke bare vil betjene elsparkesykler, men også andre kjøretøy, sier Leuschner.

Neste generasjon elsparkesykkel lanseres først i Tampere i Finland 1. september, og skal rulle ut den nye ladeteknologien på tvers av all sin virksomhet innen utgangen av 2021. Det betyr at brukere i Oslo får testet den nye elsparkesykkelen først neste år.

Powered by Labrador CMS