DEBATT

Ved å rulle ut gratis deltidsplasser bydel for bydel til hele Oslo så sikrer vi at ingen må gå hjem etter skolen fordi familien ikke hadde råd til å være med på AKS, skriver Aps Mansoor Hussain. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Ved å rulle ut gratis deltidsplasser bydel for bydel til hele Oslo så sikrer vi at ingen må gå hjem etter skolen fordi familien ikke hadde råd til å være med på AKS, skriver Aps Mansoor Hussain. Foto: Gorm Kallestad / NTB

— Latterlig å lese Høyres nyvunnede interesse for vanlige folk i debatten om Aktivitetsskolen

— For etter åtte år med høyreregjering har man sett hva deres politikk betyr i praksis. Kuttpolitikken der man tok fra de fattigste og ga til de rikeste var resultatet av hva Høyre fikk til, skriver Mansoor Hussain (Ap).

Publisert

I et debattinnlegg i VårtOslo skriver Høyres Afshan Rafiq og Mehmet Kaan Inan at byrådets Aktivitetsskolen-politikk gjør at familier som trenger et gratis tilbud holdes utenfor.

Jeg kunne ha ramset opp alle de usosiale kuttene som partiet til Inan og Rafiq har kjempet for, men siden de verken har flertall i Oslo bystyre eller i Stortinget så skal jeg spare leserne for det.

— Fundamentalt skille mellom Ap og H

Vi i Arbeiderpartiet mener at det arbeidet som gjøres av dyktige AKS-ansatte over hele byen vår, er noe vi alle burde være stolte av. Her har vi arbeidsfolk som jobber både tidlig og seint, for at AKS skal bli et godt tilbud for Oslo-kidsa.

Jeg kunne ha ramset opp alle de usosiale kuttene som partiet til Inan og Rafiq har kjempet for.

Mansoor Hussain

Med god pedagogisk oppfølging, så er AKS nå en læringsarena som så mange som mulig burde få være med på. Her ser man en fundamental skillelinje mellom Høyre, og Arbeiderpartiet. For Høyre skal aller helst bruke AKS som et oppbevaringstilbud for barn etter skolen, vi i Arbeiderpartiet har høyere ambisjoner enn det.

— Sikrer at ingen må gå hjem

Det gode tilbudet som AKS-ansatte skaper må selvsagt komme så mange barn i Oslo til gode. Derfor jobber det Arbeiderparti-ledede byrådet for nettopp det. Ved å rulle ut gratis deltidsplasser bydel for bydel til hele Oslo så sikrer vi at ingen må gå hjem etter skolen fordi familien ikke hadde råd til å være med på AKS.

Utrullinga av gratis deltidsplass på AKS er en velferdsreform som skal komme alle innbyggerne i Oslo til gode, ikke bare de som tjener lite nok som det Høyre vil.

Når Høyre gang på gang foreslår å sette tak på, og grenser for hvem som skal være uverdige nok til å kunne får velferdstjenester sier det noe grunnleggende om deres syn på velferdsstaten.

— Vi er alle en del av spleiselaget

Ved å begrense velferdstilbud til folk som tjener under en viss grense så skaper man fattigdomsfeller som jobber direkte mot arbeidet med å få ned sosiale forskjeller. Arbeiderpartiet er opptatt av universelle velferdsordninger, slik at ingen må være med på leken på ulike premisser.

Gjennom fellesskapet skal alle få et AKS-tilbud, siden vi alle er en del av spleiselaget som finansierer det.

Aldri gratis AKS under Høyre i Oslo

Nå er det nesten full deltakelse i AKS, og det Arbeiderparti-ledede byrådet har som mål å innføre gratis deltidsplass på AKS i alle bydeler, på alle skoler. Dette er en av byrådets viktigste satsinger for sosial utjevning, tidlig innsats, inkludering og økt læring.

Når Høyre nå har funnet en interesse for velferdsreformer er det verdt å huske at det aldri fantes noe gratis AKS da Høyre styrte byen i 18 år.

Powered by Labrador CMS