— Noen ganger er også kunsten å si nei, og det er riktig for meg denne gangen, sier Lan Marie Berg (MDG).
— Noen ganger er også kunsten å si nei, og det er riktig for meg denne gangen, sier Lan Marie Berg (MDG).

Lan Marie Berg trekker seg som nestlederkandidat i MDG

— Jeg har tatt enda en vurdering på hvor mange ekstra helger og kvelder jeg føler jeg kan være borte fra ettåringen min hjemme, sier Lan Marie Berg (MDG).

Publisert

Lan Marie Berg trekker seg fra kampen om å bli nestleder i Miljøpartiet De Grønne.

Berg viser til familiesituasjonen som forklaring. Hun er til vanlig byråd for samferdsel og miljø i Oslo, men har vært i mammapermisjon siden januar.

— Jeg har tatt enda en vurdering på hvor mange ekstra helger og kvelder jeg føler jeg kan være borte fra ettåringen min hjemme, sier Berg i en pressemelding og forklarer at hun har konkludert med at hun ikke ønsker å pålegge seg selv det presset og de forventningene det innebærer å være nestleder.

Nestleder velges til helgen

Det var Dagbladet som brakte nyheten først.

— Mitt motto i politikken har vært at det er viktig å tørre å si ja. Det har jeg også rådet andre unge kvinner til. Men noen ganger er også kunsten å si nei, og det er riktig for meg denne gangen, sier Berg.

Ifølge henne er det nå opp til valgkomiteen i MDG å fremme en ny innstilling, men selv nevner hun både Toine Sannes og Kriss Rokkan Iversen som mulige kandidater. Berg legger til at hun ønsker å fortsette som medlem av sentralstyret.

MDG holder digitalt landsmøte førstkommende lørdag.