17.799 ungdommer i Oslo har lovfestet rett til plass i videregående skole.
17.799 ungdommer i Oslo har lovfestet rett til plass i videregående skole.

393 søkere til videregående i Oslo uten plass: - Alle med opplæringsrett vil få tilbud

Det er i år 393 søkere fra Oslo som ennå ikke har fått tildelt plass i videregående skole. I fjor var det 250 uten plass etter første inntaksrunde. Noe av økningen skylde koronapandemien, mener utdanningsetaten.

Publisert

— Antallet søkere uten tilbud om plass i første inntak omfatter både Vg1, Vg2 og Vg3, skriver utdanningsetaten i en pressemelding.

— Økningen er på Vg 2 studiespesialisering og skyldes pandemien, ved at langt færre elever tar Vg2 i utlandet som utvekslingselev kommende skoleår. Alle ungdommer med opplæringsrett vil få tilbud før skolestart, opplyser etaten.

17.799 ungdommer med lovfestet rett

Utdanningsetaten vil fordele flere elevplasser i andre inntaksrunde. Ut fra erfaringer tidligere år vil noen takke nei til plass.

Fellesinntaket til de videregående skolene i Oslo omfatter i år 18.284 plasser, mot 17 786 plasser i fjor. Til de 18.284 plassene er det 18.236 søkere fra Oslo. Av disse er 17.799 ungdom med lovfestet rett til videregående opplæring. Antall søkere fra andre fylker til landsdekkende tilbud – Vg1, Vg2 og Vg3 ballett - er i år 66.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.