— Vi kommer til å lette opp når det er riktig å gjøre det, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Dermed blir det ingen koronalettelser i Oslo denne uken.
— Vi kommer til å lette opp når det er riktig å gjøre det, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Dermed blir det ingen koronalettelser i Oslo denne uken.

Ingen lettelser i landets strengeste koronaregler: - Opprettholder de inngripende tiltakene i Oslo i noe tid

Raymond Johansen (Ap) varsler at det ikke blir lettelser i Oslos strenge koronaregler når han holder pressekonferanse onsdag. — Smittetrykket i byen vår er for høyt, og det er fortsatt mange sykehusinnleggelser, sier byrådslederen.

Publisert

Siden begynnelsen av november i fjor har Oslo har landets desidert strengeste smitteverntiltak. Med unntak av matbutikker og apotek er alt i hovedstaden stengt.

Samtidig går koronasmitten ifølge kommunens egne tall nedover. Det er registrert 128 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 70 færre enn samme dag i forrige uke.

— Lettelser når det er riktig å gjøre det

Det trolig likevel ikke godt nok for byrådet. Søndag kveld går byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ut på sin egen Facebook-side og sa klart og tydelig at oslofolk må leve videre med de strenge koronareglene.

— Det er fortsatt høye smittetall og usikkerhet knyttet til påskeuka, men det virker som om tiltakene vi har iverksatt har positiv virkning, og at tallene flater ut og muligens går ned. Det er veldig positivt, skriver Johansen.

Men samtidig som han sier det er positivt med utflatende smittetall, skriver byrådslederen at det neppe blir lettelser i de strenge koronareglene med det første.

— Smittetrykket i byen vår er for høyt, og det er fortsatt mange sykehusinnleggelser. Derfor kommer vi til å ønske å opprettholde de inngripende tiltakene vi har i noe tid til, selv om vi kommer til å lette opp når det er riktig å gjøre det, skriver Raymond Johansen.

Her kan du lese de lokale smittevernreglene og forskriftene som gjelder for Oslo.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS