Alle serveringssteder i Oslo må fra søndag stenge klokken 21 som følge av nye innstramminger fra Oslo kommune.

Alle utesteder i Oslo må stenge tidligere

Alle serveringssteder og restauranter i Oslo må fra søndag kveld stenge klokken 21. Dette er bestemt i et hastevedtak fra Oslo kommune.

Publisert

På grunn av dette fremskyndes også skjenkestoppen fra klokken 3 til klokken 20.30 på alle utesteder. Vedtaket gjelder inntil videre.

Utesteder som ikke har skjenkebevilling, er ikke omfattet av vedtaket. Steder som driver take away-virksomhet eller levering av mat kan fremdeles ha vanlige åpningstider, såfremt det ikke er gjester i lokalene etter klokken 21.

– Det vil kontinuerlig bli vurdert enda strengere tiltak. Vi må gjøre det vi kan for å unngå smitte, og jeg forventer at serveringsstedene og kundene forholder seg til reglene vi fastsetter, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Også utestedet Pigalle, på Grønland, er stengt på grunn av koronaviruset.

Flere brudd på reglene

Skjenkekontrollørene har oppdaget flere brudd på innstrammingene som kommunen innførte tidligere i uken, det er bakgrunnen for at reglene nå innskjerpes. Næringsetaten tror det er store mørketall når det gjelder hvor mange steder som unnlater å følge reglene.

De nye reglene gjelder fra søndag og kommer i tillegg til de allerede eksisterende reglene om at kun serveringssteder som serverer mat og legger til rette for at gjestene holder minst 1 meters avstand, kan holde åpent.

I Oslo betyr det at alle utesteder som ikke har bordservering og eget kjøkken, må stenge.

Powered by Labrador CMS