DEBATT

Reality-kjendisen Erland Elias og bystyremedlem Cecilie Lyngby poserer sammen.
Reality-kjendisen Erland Elias og bystyremedlem Cecilie Lyngby poserer sammen.

- Bruk bilen! Det reduserer smittefare i kollektivtrafikken

— Reduser eller kutt bomavgiftene i Oslo og legg til rette for at folk skal kunne bruke bilen. Slik reduseres faren for økt koronasmitte. Nå går dessverre byrådets symbolpolitikk foran alt.

Publisert Sist oppdatert

Nå mens byrådsleder Raymond Johansen (Ap) setter i verk stadig sterkere tiltak mot økende koronasmitte i Oslo, synes mange av oss at ett av tiltakene som for lengst burde vært satt i verk er å stimulere til mer bruk av bilen. Bilen reduserer smittefaren.

Derfor foreslår vi følgende:

  • Redusere bomavgifter – eller kutt dem helt
  • Legg til rett for flere parkeringsplasser
  • Legg til rette for at trafikken skal gli best mulig i byen. Ikke minst i Bygdøy Alle hvor bilister er utestengt i rushtiden

Busstreiken fører til at flere må bruke bil

Samtidig er det oppfordret til bruk av hjemmekontor, og det er fint for de som har muligheten. Men alle har ikke den muligheten.

Helsepersonell er et eksempel, de må på jobb. Frivillige som ofte arbeider om natten, noe jeg selv har gjort i over 12 år, må som regel bruke bilen. På mine vakter som frivillig startet vi klokken 21 og er ferdig klokken 8 om morgenen. Bilen er helt nødvendig.

Busstreik gjør også at flere får problemer med reisen, særlig pendlerne som arbeider i Oslo sentrum. Alle bor ikke slik til at bussen er nær bopelen. Tidligere hadde vi gratis parkering ved t-banen og denne ble flittig benyttet. I dag har flere bomstasjoner blitt satt opp rett ved og p-avgiften gjør at dette ikke lønner seg lenger.

Oppfordres til å kjøre til teststasjoner

Hvorfor kan ikke slike tiltak settes i gang? Jeg forstår virkelig ikke Ap/SV/MDG-byrådet her. Bilen kan bli en tipp topp mulighet for å unngå trengsel på trikken eller T-bane, samtidig som bilen nå er nødvendig fordi bussene faktisk ikke går.

Er ikke helse og reduksjon av smitte viktigst? Helsebyråd Robert Steen (Ap) oppfordrer folk som skal testes for covid-19 til å kjøre bil til teststasjoner. Ja, da burde absolutt bompenger slås av.

I min verden virker det som symbolpolitikk går foran alt, koste hva det koste vil.

Er det ikke på tide at dette vi nå foreslår faktisk skjer?