Kjøpesentre og butikker kan åpne i morgen. – Det er jeg veldig glad for

Butikker, kjøpesentre i Oslo får åpne igjen fra og med torsdag, kunngjorde byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på en pressekonferanse i dag.

Publisert

Raymond Johansen (Ap) pekte under pressekonferansen på at smitten har gått ned i Oslo de siste ukene. Han skryter også av antallet vaksiner som er satt. Og er glad for at færre mennesker er innlagt på sykehus.

Allerede én uke etter at trinn 1 i gjenåpningsplanen ble innført, går byrådet videre til trinn 2. Dette trinnet inneholder ti lettelser, men ikke alle disse vil bli innført nå.

– Vi begynner på trinn to på gjenåpningsplanen. Butikker og kjøpesentre kan igjen holde åpent i Oslo med veldig strenge smitteverntiltak. Det vil gjelde strenge regler for antall kunder og for avstand, sa byrådsleder Johansen på pressekonferansen.

Mer normal slutt på skoleåret

Johansen opplyser at:

  • Butikker og kjøpesentrene kan åpne fra torsdag 6. mai
  • Barnehager, ungdomsskoler og videregående skoler går over til gult nivå mandag 10. mai
  • Deichman-bibliotekene vil gradvis åpne opp flere tjenester
  • Seniorsentrene vil gradvis åpne opp for normal drift igjen.

– At vi kan gi barn og unge en mer normal slutt på skoleåret er en stor lettelse, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på onsdagens pressekonferanse.

Også kinoene åpner

Videre innfasing av trinn to blir vurdert på nytt rundt 20. mai. Byrådet har besluttet at kinoer, teatre, konsertsteder og lignende vil bli en del av trinn to i den videre gjenåpningen.

Blant de som er skuffet etter dagens pressekonferanse er utelivsbransjen. Det blir ikke skjenking før 17. mai. Heller ikke treningssentrene får åpne med det første.

Siden 2. mars har alle butikker i Oslo vært stengt, med unntak av blant annet matbutikker, apotek, kiosker og Vinmonopol. Kjøpesentre har vært stengt enda lenger, siden sent i januar.

Powered by Labrador CMS