Det siste døgnet er det meldt om 241 smittetilfeller i Oslo. Her et bilde av Oslo rådhus.

Høyeste antall smittede i Oslo registrert på ett døgn gjennom pandemien

Det er registrert 241 smittede i Oslo siste døgn. Det er det høyeste tallet smittede som er registrert på ett døgn i Oslo.

Publisert

241 smittede sist døgn er 52 flere enn dagen før. Snittet den siste uken er 193 smittede per dag.

Samme dag forrige uke ble det registrert 196 smittetilfeller.

Det er nå registrert i alt 2.416 nye smittetilfeller i Oslo de siste 14 dagene, fremgår det av statistikken til Oslo kommune.

– Understreker alvoret

– Det at smittetallene går oppover er en understrekning av alvoret i situasjonen. Det minner oss på hvorfor disse tiltakene vi har innført må være så strenge, sier helsebyråd Robert Steen (Ap) til NRK.

Han sier at de stadig vurderer om det vil bli nødvendig med strengere tiltak.

Flest unge

Det er fremdeles flest i aldersgruppen 20–29 år som blir smittet, der antallet de siste 14 dagene er 556.

Bydelene Bjerke og Grorud har det høyeste smittetrykket. Her er smittetrykket per 100.000 innbyggere de siste to ukene på henholdsvis 771,9 (258 tilfeller) og 595,5 (165 tilfeller).

Færrest i Ullern

Bydel Ullern har det laveste smittetrykket i Oslo med 47 nye smittetilfeller de siste to ukene. Det tilsvarer et smittetrykk på 136 per 100.000 innbyggere.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS