Sykepleier Marianne Løvaas (i midten) og Julie Isaksen (t.h.) har nettopp tatt i mot en koronapasient ved Diakonhjemmet sykehus i fjor.
Sykepleier Marianne Løvaas (i midten) og Julie Isaksen (t.h.) har nettopp tatt i mot en koronapasient ved Diakonhjemmet sykehus i fjor.

Nytt koronadødsfall ved OUS. 86 pasienter er nå innlagt med korona ved sykehus i Oslo-regionen

— Søndag døde nok en inneliggende pasient med covid-19-sykdom, opplyser Oslo universitetssykehus. Oppdaterte tall fra byrådet viser at det mandag var 86 innlagte koronapasienter ved ulike Oslo-sykehus og ved Ahus.

Publisert

— Dette er det 88. dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien. Vi kan av personvernhensyn ikke gi ytterligere informasjon om den avdøde, skriver Oslo universitetssykehus (OUS) på sin nettside.

Mandag informerte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) bystyrets forretningsutvalg om den dramatiske smittesituasjonen i Oslo. Sist uke ble registrert nær 6.000 nye koronattilfeller i hovedstaden. Dette er det høyeste smittetallet på en uke siden pandemien startet.

I møter med helsemyndigheter mandag kveld

— Det har vært økende smitte i Oslo sju uker på rad, sa Johansen i forretningsutvalgets møte.

— Det er per i dag 86 pasienter innlagt med covid-19 på sykehusene i Oslo og på Ahus. Det betyr ikke nødvendigvis at alle er osloinnbyggere, sa byrådslederen.

Utover mandagskvelden skulle han i ulike møter med nasjonale helsemyndigheter for å diskutere smitteutviklingen i byen. Regjeringen har varslet offentliggjøring av nye koronatiltak iløpet av tirsdag.

Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) er en av innbyggerne over 65 år som skal være vaksinert med en tredje vaksine mot korona før jul.
Oslos ordfører Marianne Borgen (SV) er en av innbyggerne over 65 år som skal være vaksinert med en tredje vaksine mot korona før jul.

— Status på vaksinering nå er 86,3 prosent av befolkningen over 12 år i Oslo er fullvaksinert. Vi skal bli ferdig med de prioriterte gruppene før jul, det vil si booster-doser de over 65 år og prioritert helsepersonell. Samt andre dose til de som er 16 og 17 år. Til nå er 68 prosent av de over 65 år fått en tredje dose koronavaksine, sa Raymond Johansen.

I forretningsutvalget ble det også bestemt at bystyret avlyser sitt fysiske møte onsdag. I stedet vil Oslo-budsjettet for 2022 behandles og vedtas i et digitalt møte. Trolig er det kun bystyrepartienes gruppeledere som vil være fysisk til stede i Rådhuset unde rbudsjettbehandlingen.

— Oslo har god vaksinekapasitet

Resten av de 59 bystyremedlemmene vil sitte hjemme eller på eget kontor, og votering, innlegg og spørsmål skjer digitalt.

Da Raymond Johansen informerte forretningsutvalget om smittesituasjonen undertreket han at veien ut av pandemien ligger i vaksinering. Og at Oslo kommune har god kapasitet til å få satt en tredje dose.

— Vi har kapasitet til å sette oppfriskningsdosene raskere, men det er viktig å si at det som hindrer oss i å gjøre det er at det må gå minst fem måneder mellom andre vaksine og oppfriskningsdose. Dette er tidsintervallet anbefalt fra Folkehelseinstituttet for å sikre den effekten man ønsker det skal ha, sa Johansen.

Alle som er over 65 år i Oslo vil bli innkalt til vaksinering når det har gått fem måneder. Per i dag har 65.541 personer har fått oppfriskningsdose. Det gjenstår å vaksinere om lag 27.000 personer med oppfriskningsdose i aldersgruppen 65 år og oppover.

— I det samfunnet vi har i dag tror jeg bare vi skal slå fast at vi er nødt til å akseptere noe smitte, det er en del av hverdagen. Derfor er det veldig viktig at folk vaksinerer seg, sa Raymond Johansen.

Powered by Labrador CMS