OUS har hatt ti koronadødsfall hittil i april. Her holder fysioterapeut Kjersti Bakke hånden til en av covid-pasientene som var innlagt i november i fjor.
OUS har hatt ti koronadødsfall hittil i april. Her holder fysioterapeut Kjersti Bakke hånden til en av covid-pasientene som var innlagt i november i fjor.

Enda ett koronadødsfall ved OUS. Hittil i april har sykehuset kun hatt to dager uten covid-døde

Den tredje smittebølgen har ført til økning i dødsfall hos innlagte koronapasienter ved Oslo universitetssykehus. I dag melder OUS igjen om en covid-pasient som har dødd. Det er den 63. koronapasienten som dør ved sykehuset.

Publisert

— I går, søndag 11. april, døde en inneliggende pasient med covid-19-sykdom ved OUS. Dette er det 63. dødsfallet ved sykehuset relatert til pandemien, skriver Oslo universitetssykehus på sine nettsider.

Iløpet av april har OUS nesten daglig rapportert om koronadødsfall. Og selv om antallet covid-pasienter viste en liten nedgang forrige uke, er nå kurven igjen stigende.

Ingen koronalettelser i vente for oslofolk

Iløpet av helgen er fem nye koronapasienter innlagt. Dermed er antallet koronapasienter steget til 57 ved OUS.

20 av koronapasientene ligger på intensivavdelingen, og de utgjør nøyaktig en tredjedel av alle intensivpasienter ved sykehuset. 15 av covid-pasientene får behandling med respirator, opplyser sykehuset.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ga søndag tydelig beskjed om at oslofolk ikke kan vente seg lettelser i landets strengeste smitteverntiltak med det første.

Smittetall i Oslo viser nedgang

— Smittetrykket i byen vår er for høyt, og det er fortsatt mange sykehusinnleggelser. Derfor kommer vi til å ønske å opprettholde de inngripende tiltakene vi har i noe tid til, selv om vi kommer til å lette opp når det er riktig å gjøre det, sa Johansen.

Det er registrert 107 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 126 under snittet de sju foregående dagene. 107 tilfeller er 21 færre enn på lørdag og 91 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 237 smittede per dag.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS