Lang kø for å ta koronatest på Adamstuen i Oslo nylig.

495 nye koronasmittede i Oslo siste døgn er det høyeste tallet så langt. Ny nasjonal rekord

Det er registrert 495 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 214 flere enn onsdag i forrige uke og det høyeste tallet så langt under pandemien.

Publisert

Tallet er 128 høyere enn ett døgn tidligere, da det ble ny smittetopp. Gjennomsnittet den siste uka er 290 smittede per dag.

Totalt er 24.277 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor.

Høyest i Stovner bydel

Smittetallene er høyest i bydelen Stovner. Der ligger smittetrykket på 1.414 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble registrert 62 nye smittede i bydelen siste døgn. De siste 14 dager er det registrert 471 nye smittede.

Etter det følger bydelene Grorud og Alna, med henholdsvis 1.220 og 1.112 smittede per 100.000 innbyggere de siste 14 dagene.

I bydelen Ullern er smittetallene lavest. Der er smittetrykket på 243 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene, og det ble det registrert ni nye smittede i bydelen siste døgn. De siste 14 dager er det registrert 84 nye smittede.

Helsebyråden: Alvorlig

Helsebyråd Robert Steen (Ap) uttalte tirsdag til NTB at det ikke er tvil om at Oslo er inne i en tredje smittebølge. Han kaller situasjonen for alvorlig.

– Vi har aldri vært i nærheten av å registrere et så høyt smittenivå som vi har gjort den siste tida. Selv om vi har hatt svært strenge tiltak i Oslo i lang tid, har smitten mer enn firedoblet seg siden begynnelsen av februar, sa Steen.

– Det er en sterk økning i hvor mange som blir så syke at de blir lagt inn på sykehus, og de er yngre enn før. I tillegg vet vi nå at mange unge også får senvirkninger av korona. Det er bakgrunnen for at vi i går kveld innførte nye, strenge tiltak i byen med forbud mot mer enn to besøkende i private hjem og skjerpede tiltak i skolene. Vi må gjøre alt vi kan for å slå ned viruset, slik vi har gjort tidligere, la han til.

Powered by Labrador CMS