Raymond Johansen vil ha en støtte for å unngå konkurser, avgiftslettelser og kompensasjon for tapt omsetning.
Raymond Johansen vil ha en støtte for å unngå konkurser, avgiftslettelser og kompensasjon for tapt omsetning.

Raymond Johansen vil ha tiltak for å redde Oslos uteliv

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ber om akutt hjelp til å redde serveringssteder i Oslo fra konkurs.

Publisert

Det er innført full skjenkestopp i Oslo. Kombinert med sosial nedstengning, fører dette til at gjestene uteblir. Derfor stenger mange dørene når tiltakene trer i kraft ved midnatt natt til tirsdag, melder Aftenposten/E24.

Johansen ber om flere tiltak i et brev til næringsminister Iselin Nybø (V). Han vil blant annet ha umiddelbar støtte for å unngå konkurser, avgiftslettelser, signal om at ordninger varer til pandemien er over og kompensasjon for tapt omsetning.

Ber om unntak fra alkoholloven

De nye tiltakene i Oslo er mer alvorlig enn i mars, skriver Johansen i brevet.

Han ønsker en ordning som tar utgangspunkt i et omsetningsfall på 30 prosent. Den skal dekke minst 80 prosent av faste kostnader.

I tillegg ber Johansen om unntak i serverings- og alkoholloven, dette for å sikre at ny eier kan drive videre eller starte opp uten lange søknadsprosesser.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.