Byrådsleder Raymond Johansen orienterte om koronasituasjonen i Oslo mandag.
Byrådsleder Raymond Johansen orienterte om koronasituasjonen i Oslo mandag.

Oslofolk må forberede seg på at de strenge Oslo-tiltakene vil vare over jul

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier det er meningsløst å gi enkeltgrupper skylda for koronaspredningen og advarer mot å «bruke pekefingeren».

Publisert

Byrådslederen var lite optimistisk med tanke på å få redusert smittespredningen i samfunnet nok til at det kunne bli aktuelt å slippe opp på de strenge tiltakene med det første.

– Å tro at man vilSSSS åpne opp helt før jul, er lite realistisk. Vi må nok forberede oss på at mange av tiltakene vil vare en stund, sier Raymond Johansen.

Ny vurdering om to uker

Han sier byrådet tar sikte på en ny vurdering etter 14 dager på de aller mest drastiske tiltakene.

Oslo kommune innførte strengere regler, som blant annet omfattet skjenkestopp, i forrige uke. Fra tirsdag må ungdom fra 13 år og oppover forholde seg til rigide regler for å hindre spredning av covid-19.

– Ingen grupper har skylda

– Gjennom pandemien har mange grupper fått pekefingeren rettet mot seg. Folk har vært irritert på at andre ikke tar smittevernet nok på alvor, de som går for tett, sitter for tett, reiser for mye, håndhilser eller klemmer. Jeg er veldig klar på at alle har et personlig ansvar for å bidra til å bremse smittespredningen. Men det blir meningsløst å gi enkeltgrupper i Norge skylda for at viruset har spredd seg i hele verden fra et marked i Wuhan, fortsatte han.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.