Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier høye testtall gjør at vi fanger opp mer smitte, og han venter svært høye smittetall.
Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sier høye testtall gjør at vi fanger opp mer smitte, og han venter svært høye smittetall.

Ny testrekord i Oslo – Raymond Johansen venter svært høye smittetall

Onsdag testet 6.048 personer seg for koronaviruset i Oslo. Det er rekord i hovedstaden. Nå tror byrådslederen på «svært høye smittetall.»

Publisert

Den siste uken har andelen positive prøver vært høyest i Alna med 4,7 prosent og Stovner der 4,4 prosent av de testede har testet positivt.

Andelen positive tester er lavest i bydel St. Hanshaugen med 0,9 prosent og Ullern der 1,1 prosent tester positivt.

Nå tror byrådsleder Raymond Johansen (Ap) vi vil se høye smittetall neste dagene.

Fanger opp mer smitte

– Høye testtall gjør at vi fanger opp mer smitte, og jeg venter svært høye smittetall. At så mange tester seg, betyr at vi klarer å fange opp mer smitte, isolere de som er smittet, og sette folk i karantene. Dermed øker sjansene for å slå ned smitten.

Det siste døgnet ble det registrert 139 nye koronasmittede i Oslo. Det er 37 færre enn gjennomsnittet den siste uken og 75 færre enn dagen før.

Til sammen er 20.617 Oslo-borgere registrert smittet siden mars i fjor. Folk under 30 år står for 43 prosent av smittetilfellene i hovedstaden.

Powered by Labrador CMS