Byrådet i Oslo setter av midler til 20 nye årsverk innen psykisk helse og penger til studenthelse og frivillighet.
Byrådet i Oslo setter av midler til 20 nye årsverk innen psykisk helse og penger til studenthelse og frivillighet.

Oslo gir 10 millioner til strakstiltak for psykisk helse

Økt pågang fra folk med psykiske helseutfordringer grunnet koronapandemien gjør at byrådet i Oslo gir 10 millioner kroner til strakstiltak til psykisk helse.

Publisert

Byrådet opplyser at mange hjelpetjenester i Oslo kommune merker økt pågang fra folk med psykiske helseutfordringer som følge av koronapandemien – og at dette er grunnen til at de nå fordeler 10 millioner kroner til strakstiltak til psykisk helse i Oslo.

– Pandemien påvirker den psykiske helsen til folk i Oslo. De strenge restriksjonene gjør at vi holder smittetallene nede, men har store konsekvenser for folks mulighet til å leve aktive og sosiale liv. Derfor er det nødvendig å bemanne opp våre psykiske helsetilbud, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Les også: Mathilde (36) er trans og elsker Oslo som en inkluderende by:— Men også her opplever vi vold på grunn av hvem vi er

Flere nye psykologer

Pengene skal blant annet gå til flere psykologer, og en ny rådgivningstjeneste i tilknytning til koronatelefon for mennesker som opplever psykiske belastninger som følge av pandemien.

Totalt gir midlene 20 nye årsverk til psykisk helse, og penger til studenthelse og frivillighet.

– Byrådet har valgt tiltak som treffer folk i alle aldersgrupper, og over hele byen, sier byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen (Ap).

Powered by Labrador CMS