En av de to kvinnene som ble tatt med falsk koronatestbevis, sa hun hadde fått prøven fra en firma som driver med koronatesting i Sverige.

Kvinne i varetekt etter å ha vist fram falsk koronatest

Kvinnen var blitt sjekket under en utlendingskontroll torsdag og hadde vist fram en test som politiet mistenkte var falsk.

Publisert

Attesten den 26 år gamle kvinnen viste fram, hevdet at testen var utført av et svensk firma.

– Ved henvendelse til firmaet har politiet mottatt en bekreftelse på at attesten er forfalsket, skriver Oslo tingrett i kjennelsen.

Kvinnen innrømmet forholdet med den falske testen, men nektet straffskyld etter siktelsen om brudd på smittevernloven og covid-19-forskriften. På det grunnlaget fant tingretten grunn til å fengsle kvinnen i fire uker.

Mistanke om salg av seksuelle tjenester

En annen kvinne på 23 år, som også ble pågrepet i utlendingskontroll torsdag, ble lørdag plassert i internering i påvente av utsendelse fra Norge etter at også hun ble stanset med det politiet mistenker er falsk koronatest.

– Fremstilte ble pågrepet av politiet i Oslo 4. februar 2021 i forbindelse med en utlendingskontroll, der det ble avdekket brudd på smittevernlovgivningen og mistanke om salg av seksuelle tjenester, samt mistanke om forfalskede covidattester, skriver Oslo tingrett som ga politiet medhold i kravet om internering fram til 13. februar.

I grunnlaget for interneringen oppgir retten hensynet til folkehelsen og fordi myndighetene har iverksatt beskyttelsestiltak i forhold til egne borgere.

Powered by Labrador CMS