— Det er svært stor smittespredning blant barn og unge, og et veldig, veldig høyt sykefravær. Her følger vi situasjonen veldig nøye, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).
— Det er svært stor smittespredning blant barn og unge, og et veldig, veldig høyt sykefravær. Her følger vi situasjonen veldig nøye, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Foreløpig ikke grønt nivå i Oslos grunnskole og barnehager: - Situasjonen er for usikker

— Vi vurderer fortløpende når det kan være aktuelt å gå til grønt nivå for grunnskolen og barnehagene. Foreløpig er situasjonen for usikker med stor smittespredning blant barn og unge, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

Publisert

Koronasmitten er skyhøy i Oslo nå, og bare iløpet av januar er det medlt inn over 53.000 nye smittetilfeller i hovedstaden.

— Heldigvis fortsetter sykehusinnleggelser i vår region å være stabilt og relativt lavt. Per i dag er det 83 innlagte på Ahus og oslosykehusene, sa byrådsleder Raymond Johansen (Ap) da han orienterte om koronasituasjon for bystyrets forretningsutvalg mandag.

— Følger nasjonale anbefalinger i skolen

— Antallet innlagte med korona har ikke økt de to siste ukene. Noe som er en gledelig utvikling. Sykehusene melder også om nedgang i antallet innlagte ved intensivavdelingene, sier byrådslederen.

Slik ser smittekurven ut for Oslo de 12 siste månedene.
Slik ser smittekurven ut for Oslo de 12 siste månedene.

Selv om omikron-varianten av koronaviruset gir færre sykehusinnleggelser og lite alvorlig sykdom vil ikke byrådet slippe opp og gå fra gult til grønt nivå for barnehager eller barne- og ungdomsskolen.

— Etter at det igjen ble opp til kommunene å sette nivået i skolen, så har vi så langt fulgt de nasjonale anbefalingene om grønt nivå på videregående skole, og gult nivå i barnehager og barneskolen, sier Johansen.

Står klar til å ta over

— Vi vurderer fortløpende om når det kan være aktuelt å gå over til grønt nivå for større deler av skolen og barnehagene. Men foreløpig er situasjonen for usikker med svært stor smittespredning blant barn og unge, og et veldig, veldig høyt sykefravær. Her følger vi situasjonen veldig nøye, sier byrådslederen.

Foreløpig er det også fortsatt nasjonale smitteverntiltak som gjelder også på andre områder enn i skolen.

Regjeringen har ikke signalisert når lokale myndigheter igjen får kontroll over smittevernet. Men Oslos byrådsleder er klar på at han står klar når kommunene igjen får bestemme.

— Omikron fører med seg lite alvorlig sykdom

— Det har vi vært en stund. Den store usikkerheten som gjaldt da omikron kom til landet er i ferd med å bli erstattet av kunnskap. Den enorme smittebølgen vi er inne i nå fører med seg lite alvorlig sykdom, på grunn av vaksinering og på grunn av at omikron er mildere enn delta-varianten, sier han.

— Det gir håp i ukene og månedene som kommer. Og som jeg har vært tydelig på lenge - Oslo skal ikke være nedstengt en dag lenger enn nødvendig. Og det kommer byrådet til å jobbe aktivt for hver eneste dag, sier Ryamond Johansen.

Powered by Labrador CMS