— Det som er viktig å skjønne nå er at det er forskjell på denne siste nedstengingen og de forrige nedstengingene, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV).
— Det som er viktig å skjønne nå er at det er forskjell på denne siste nedstengingen og de forrige nedstengingene, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV).

Kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV): - Dobling av kulturaktører i Oslo som sier de ikke klarer å betale regninger

Kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) slår alarm om situasjonen for Oslos kulturliv under strenge nasjonale koronatiltak. — Kulturaktører i byen vår sier situasjonen er uholdbar. Flere enn før frykter å gå konkurs.

Publisert

Før regjeringen holder sin pressekonferanse om nasjonale koronatiltak endres eller videreføres, går kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV) ut og beskriver en helsvart situasjon for Oslos kulturliv.

— Bare fra november til slutten av desember så vi en dobling i hvor mange som oppgir at de hadde likviditetsproblemer, altså at de manglet kroner og øre for å betale regninger, sier Gamal.

— Annerledes enn tidligere nedstengiger

Kulturbyråden er varsom med å forskuttere hvilke endringer som kan komme, men er tydelig på at både han og byrådet i Oslo står klare for å innføre lokale koronatiltak dersom regjeringen gir tilbake styringen til lokale myndigheter.

— Det som er viktig å skjønne nå er at det er forskjell på denne siste nedstengingen og de forrige nedstengingene. Mange har nå tappet på de reservene de har hatt og har brukt opp bufferne de har. Det skal rett og slett mindre til for å havne i økonomiske utfordringer, sier Omar Samy Gamal.

Han beskriver hvilke tilbakemeldinger han får fra kulturaktører i byen. Nå handler det rett og slett om å overleve for mange.

— Vi er klare til å overta

— Det er flere enn før som vurderer å si opp folk eller frykter å gå konkurs. Det er en utrolig krevende situasjon for kulturlivet. Vi får tilbakemeldinger om at over halvparten ikke klarer å drive sin virksomhet uten noe som helst form for overskudd, sier kulturbyråden.

— Det er usikkert hva nasjonale myndigheter gjør med tiltakene. Når det det gjelder kompensasjonsordning for kulturlivet var høringsfristen tirsdag denne uken. Fra Oslo kommunes side har vi vært tydelige på at vi nå er klare til å gå over til lokale tiltak, sier Gamal.

Powered by Labrador CMS