— Vi kan ikke bare sitte og vente på bedre tider, sier restauranteier Andreas Viestad (til h). Her med vinkjenner og musiker Sigurd Wongraven.
— Vi kan ikke bare sitte og vente på bedre tider, sier restauranteier Andreas Viestad (til h). Her med vinkjenner og musiker Sigurd Wongraven.

Eier Andreas Viestad nekter å vente lenger. Åpner grillrestauranten St. Lars på Bislett og byr på alkoholfri øl

Kjøkkensjefen på restauranten på Bislett tror folk for lengst har begynt å kjede seg. — Om det fortsetter slik, om en måned, så vil det være full restaurant, sier han.

Publisert

Noen vil kanskje kalle åpningen risikabel, men restauratør og deleier i St. Lars, Andreas Viestad, er klar for å satse for fullt videre, skriver Dagbladet.

— Denne pandemien har alltid ett kort opp i ermet og myndighetene har nye regler vi må forholde oss til. Det blir som religiøse forordninger for en slags hevngjerrig gud, og da kan vi ikke bare sitte her og vente på bedre tider, sier han til Dagbladet.

Mange bookinger

Allerede forrige mandag startet arbeidet med å forberede restauranten for åpning. Den har stått tom siden 18. desember.

— Hver gang det er pressekonferanse, så blir folk redde og avbestiller. Men dersom det går to måneder nå, så kommer folk til å kjede seg og ville gå ut. Om det fortsetter slik, om en måned, så vil det være full restaurant, sier kjøkkensjef Jonas Bergsland (35) .

Det ringer stadig i telefonen og restaurantsjef Anthony Etemadi (55) løper for å ta imot flere bestillinger.

— Jeg er veldig glad for å kunne holde åpent og i dag er det mange bookinger, nesten 50 personer. Vi ser fram til å kunne servere dem og gleder oss, sier Etemadi til Dagbladet.

En ting er likevel annerledes. Alle ølkranene er dekket av svarte propper og ingen vinflasker er åpne.

Det var folk rundt bordene og tente fakler på St. Lars i Thereses gate onsdag kveld.
Det var folk rundt bordene og tente fakler på St. Lars i Thereses gate onsdag kveld.

Tror det blir bra

Den neste tiden blir det vanskeligere for sommelier Sebastian Bremer (35) å kunne finne de gode kombinasjonene som passer perfekt til delikatessene på tallerkenene.

— Da må vi kjøre litt øl, det vil si, vi har prøvd å finne litt utvalg av alkoholfri øl, som vi kommer til å servere, sier Bremer.

Restaurantkjede åpner

Også Fursetgruppen melder at den vil åpne dørene til restaurantene igjen – i håp om at restriksjonene blir fjernet 14. januar og at restaurantene igjen kan tilby vin til maten, melder Dagens Næringsliv.

– Dette er for å holde hjulene i gang og holde de ansatte i arbeid. Det er et stort tap for oss ikke å skulle få servere alkohol, men nå tør vi ikke noe annet, vi er redd for å miste de ansatte. Folk forsvinner ut av bransjen, og vi har fått så mange indikasjoner på at folk vil slutte at vi var nødt til å gjøre det, sier direketør Gjøran Sæther.

Grand Café og Ekebergrestauranten åpnet allerede forrige uke. Noen andre restauranter i Fursetgruppen er Festningen Restaurant, Grilleriet, Maaemo og Sjømagasinet.

Dersom skjenkestoppen videreføres, vil Fursetgruppen likevel holde åpent. – Det vil vi, men da blir tapene større. Dersom den videreføres, må regjeringen komme med ytterligere støttepakker. For det vil koste bransjen dyrt, sier Sæther.

Powered by Labrador CMS