— Våre medlemmer har smitteverntiltak på plass og hadde håpet å ønske Oslo-folket velkommen tilbake allerede til helgen, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.
— Våre medlemmer har smitteverntiltak på plass og hadde håpet å ønske Oslo-folket velkommen tilbake allerede til helgen, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid.

NHO-sjefen om Oslos gjenåpning: - Trist at enda en maihelg går tapt for serveringsstedene

— Veldig mange serveringssteder i Oslo har stort omsetningsfall som truer både eksistensgrunnlaget og arbeidsplasser, sier NHO-sjef Ole Erik Almlid. Reaksjonen kommer etter at byrådet først opphever skjenkestansen neste uke.

Publisert

NHO er fornøyd med at serveringsstedene i Oslo får åpne i trinn 2 av gjenåpningen, men hadde håpet at det ble åpnet for servering allerede kommende helg.

I trinn 2 av gjenåpningen av Oslo åpnes det for skjenking til klokken 22.

Trinn 2 starter onsdag i neste uke, 26, mai – og kravet om matservering bortfaller dagen etter.

— Har smittevern på plass

— Det er etterlengtet at det endelig åpnes mer i Oslo, men trist at enda en maihelg går tapt for serveringsstedene før det skjer, sier administrerende direktør i NHO Ole Erik Almlid.

— Veldig mange har stort omsetningsfall som truer både eksistensgrunnlaget og arbeidsplasser. Våre medlemmer har smitteverntiltak på plass og hadde håpet å ønske Oslo-folket velkommen tilbake allerede til helgen, sier han videre.

Fredag fjernet regjeringen kravet om matservering sammen med alkohol. Det betyr at matserveringskravet også blir fjernet i Oslo. Men fordi den nasjonale endringen trer i kraft én dag senere enn Oslos forskrift, gjelder matkravet fram til 27. mai.

— Fra 27. mai vil kravet bortfalle, da dette er tidspunktet for ikrafttredelse av statlig forskrift, sa næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) fredag.

Powered by Labrador CMS