Nå åpner skjenkekranene ved byens utesteder igjen. Endelig!

Gjenåpning av Oslo: Skjenkestans oppheves. Treningssentre, kino og teater kan også åpne igjen til uka

— Dagen i dag er en stor milepæl. Nå avslutter vi nedstengingen av Oslo, som har vart siden begynnelsen av november, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap). Fra onsdag 26. mai blir det igjen tillatt å skjenke alkohol og treningssenterene får holde åpent.

Publisert

— I dag er en gledens dag for mange. Men det er nok noen som er skuffet også. Blant annet breddeidretten for voksne, sa Raymond Johansen på pressekonfreansen der byrådet går til trinn to i gjenåpningsplanen.

— Vi har satt datoen for gjenåpning til onsdag 26. mai for å gi folk tid til å foreberede seg, sa byrådslederen.

Får skjenke til klokken 22

Alkoholservering i Oslo har vært stengt siden 10. november i fjor. Fra neste onsdag blir det mulig å servere alkohol fram til klokken 22. Sist det ble skjenket alkohol i hovedstaden var 8. november.

Samtidig åpnes det for at kafeer og restauranter kan få servere gjester igjen, etter at de kun har fått holde åpent for take away i lang tid.

— Dagen i dag er en stor milepæl, nå avslutter vi den sosiale nedstengingen av Oslo, som har vart helt siden starten av november, sier byrådsleder Raymond Johansen.

— Alt tyder på at vi nå ser slutten på den unntakstilstanden vi har levd under, sier byrådslederen.

Museer og kinoer får åpne opp igjen

  • Kafeer, skjenkesteder og restauranter åpnes.
  • Det tillates skjenking til kl. 22.00.
  • Treningssentre og svømmehaller åpnes. Det vil være strenge begrensninger på antall, strenge krav til avstand og blant annet forbud mot gruppetrening
  • Det åpnes for innendørs trening og fritidsaktiviteter for barn og unge under 20 år, i grupper på inntil 20 personer.
  • Voksne over 20 år kan trene og øve på sine idretts- og fritidsaktiviteter individuelt innendørs, men ikke i grupper.
  • For utendørs idretts- og fritidsaktiviteter endres gruppestørrelsen fra 20 til 30 for barn og unge under 20 år, og fra 10 til 20 personer for voksne.
  • Museer, kino, teater, konsertsteder og tilsvarende kultur- og underholdningssteder åpnes.
  • Arrangementer innendørs for inntil 20 personer tillates når det er faste, tilviste plasser. Dette gjelder ikke private sammenkomster på offentlig sted innendørs. Dette inkluderer åpning for gudstjenester, bønnesamlinger, vielser, dåp og lignende ritualer.
  • Det er tillatt med inntil 50 personer til stede på arrangementer utendørs, når det er faste tilviste plasser. Uten faste plasser er det tillatt med inntil 30 personer.
  • Det åpnes for kunst- og kulturopplevelser for barn i barnehager og elever i skoler.
  • Fritidsklubber for inntil 20 personer innendørs om gangen tillates.

*VårtOslo oppdaterer saken

Powered by Labrador CMS