Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) har byens befolkning i ryggen når det gjelder håndtering av koronapandemien.

Opinion-måling: 79 prosent av oslofolk støtter Raymond Johansen og byrådets koronatiltak

— Det er krevende dager for folk i Oslo. Men det er fantastisk hyggelig å høre om tilliten, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) når han får vite at 79 prosent av byens befolkning støtter koronatiltakene.

Publisert

I undersøkelsen fra Opinion svarer 79 prosent av Oslos innbyggere at de har tillit til informasjon som kommer via kommunen, 9 prosent har ikke det, mens resten svarer verken eller.

Tilliten er nå 10 prosentpoeng høyere enn det tidligere målte snittet for Oslo under pandemien. Andelen som er fornøyd med hvordan Oslo kommune håndterer koronasituasjonen har også økt, skriver Norsk koronamonitor.

Munnbind - det er Oslo det

— Det er krevende dager for oslofolk. Ingen i Norge har hatt så store innstramminger over så lang tid. Men det er gledelige tall, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til VårtOslo.

Oslofolks tillit til smitteverntiltak er også 11 prosentpoeng høyere enn landsgjennomsnittet, viser undersøkelsen Opinion og Norsk koronamonitor har utført.

99 prosent av de spurte fra Oslo sier de har brukt munnbind. Oslofolk er langt mer positive til munnbind enn folk i resten av landet.

Men ikke bare er tilliten til byrådet og helsemyndighetenes strenge koronatiltak langt høyere i Oslo enn i resten av landet. Oslofolk er også langt mer positive til å bruke munnbind enn folk i resten av landet.

På landsbasis sier 78 prosent at de er positive til å bruke munnbind. I Oslo svarer hele 84 prosent positive til munnbind. Omtrent alle de spurte i Oslo har kjøpt munnbind (94 prosent) eller brukt det (99 prosent).

— Enda større tro på å lykkes

Opinion har etablert Norsk koronamonitor som kontinuerlig måler nordmenns holdninger, atferdsendringer og erfaringer, samt effekter av koronautbruddet. Tilsammen har 18.400 personer deltatt i undersøkelsen der 79 prosent av de spurte i Oslo støtter de strenge smitteverntiltakene fra byrådet og helsemyndighetene.

— Dette visste jeg ikke, svarer en overrasket Raymond Johansen når han første gang hører om tallene.

— Hva synes du om at oslofolk i Opinion-undersøkelsen likevel gir uttrykk for langt høyere tillit til smitteverntiltakene enn landsgjennomsnittet?

— Oslo har en veldig sammensatt befolkning med mer enn 200 nasjonaliteter. Og vi ser andre steder i verden at det er stor motstand mot myndigheters koronatiltak.

— At Oslos befolkning har en økende tillit til våre og de nasjonale reglene er gledelig og viktig. Da har jeg enda større tro på at lykkes. Det er også en blomst til alle de flinke folka som jobber i hele Oslo kommunes bredde med å hindre koronasmitte, sier byrådslederen.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS